AcasăACTUALRăzboi în Ucraina | Niciun avans al Armatei Ruse în ultimele 24...

Război în Ucraina | Niciun avans al Armatei Ruse în ultimele 24 de ore

spot_img

Aceasta concentrează forțe dinspre Harkov pentru încercuirea ucrainenilor în Donbas, dar Mariupol rezistă mai mult decât orice estimare inițială.

- Publicitate -

O parte a trupelor retrase complet din Nord în Belarus (marcate cu litera V) au fost fotografiate pe autostrada dintre Minsk și Moscova, în timp ce altele au fost încărcate pe trenuri, probabil cu aceeași direcție. ISW arată că este puțin probabil ca acestea să poată fi folosite în mod eficient pe un alt front. O altă parte a trupelor, în special aeropurtate, retrase din nordul Kievului, au fost aduse la Belgorod (Rusia), în apropiere de Harkov. ISW consideră că “aceste unități sunt slab echipate și probabil extrem de demoralizate”.

Frontul de Est. În analiza sa zilnică a războiului din Ucraina, ISW arată că rușii se pregătesc de o ofensivă pe axa Harkov-Izium spre Sloviansk, pentru a face acolo o joncțiune cu trupele care ar avansa dinspre Donețk, pentru a încercui Armata Ucraineană în Donbas sau pentru a o forța să se retragă. Capturarea regiunilor Donețk și Luhansk a devenit principalul obiectiv al Armatei Ruse, dar rezistența luptătorilor ucraineni din Mariupol, care a depășit orice estimări, amână repoziționarea trupelor dinspre Sud.


Dacă forțele ruse nu reușesc să cucerească Sloviansk, este puțin probabil ca atacurile frontale ale Rusiei în Donbas să depășească apărarea ucraineană, iar campania Rusiei de capturare a întregii regiuni Lugansk și Donețk probabil va eșua.

Frontul de Sud. Statul Major Ucrainean susține că forțele sale au recâștigat teritoriu în regiunea Herson, dar aceste informații nu sunt corelate cu raportări independente privind existența unor operațiuni militare luni. Rușii au executat bombardamente în nordul regiunii Herson, dar nu au efectuat nicio operațiune ofensivă în ultimele 24 de ore.

Marți dimineața, alertele aeriene au sunat în aproape toate orașele mari ale Ucrainei.


CITEȘTE ȘI: Zelenski, discurs în Parlamentul României. Ce a transmis (VIDEO)

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri