Connect with us

ACTUAL

Raport al Prefecturii Gorj: Pacienţii cu COVID-19 de la spitalul din Târgu Cărbuneşti au rămas fără oxigen, pentru că rezerva s-a terminat

Publicat

în

Pacienţii de la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti au rămas fără oxigen în urmă cu o săptămână pentru că acesta s-a terminat din aparatul care asigura alimentarea.

Aceasta este constatarea unei comisii de control constituită la ordinul Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj, care a vertificat întreruperea alimentării cu oxigen a Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti. În urma acestui incident, cinci pacienţi internaţi şi-au pierdut viaţa, scrie adevărul.ro.

23 de pacienţi au fost tranferaţi la alte spitale. Doi bolnavi au decedat în secţia de ATI a spitalului din Târgu Cărbuneşti, iar alţi trei – la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.


Alimentarea cu oxigen a spitalului din Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj este asigurată de o firmă din Timişoara, în urma câştigării licitaţiei. În dimineaţa zilei de 22 octombrie, oxigenul din rezervor a fost epuizat. „Furnizorul a dat asigurări că instalaţia de stocare a fost dotată cu sistem de telemetrie (monitorizare la distanţă a nivelului de lichid din rezervor) prin intermediul serviciului SECCURA, montat pe recipientele de stocare oxigen medicinal, livrarea cu oxigen făcându-se automat, fără a fi nevoie ca beneficiarul să verifice regulat nivelul şi să emită comanda, asigurând producţie continuă prin evitarea epuizării stocului de gaz.

Cu toate acestea, în dimineaţa zilei de 22.10.2021, în condiţiile unui consum crescut de oxigen, datorat unui număr mare de pacienţi bolnavi de Covid-19 dependenţi de oxigen medicinal, rezervorul criogenic de stocare care asigura ventilarea mecanică a pacienţilor internaţi în spitalul suport COVID-19 din Târgu Cărbuneşti a fost epuizat înainte de a fi încărcat la timp de furnizorul SC LINDE GAZ ROMÂNIA SRL“, se arată în raportul de control.

Comisia de control a stabilit că o vină o are şi conducerea Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbunbeşti, care nu a luat măsuri pentru asigurarea unei rezerve, în caz de producere a unor evenimente de acest fel.


„Deşi responsabilitatea directă de a monitoriza nivelul de lichid din rezervor şi de a livra automat oxigenul medicinal lichefiat revenea furnizorului SC LINDE GAZ ROMÂNIA SRL, managementul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, cu ocazia perfectării contractului subsecvent nu s-a asigurat de înscrierea rezervei intangibile de oxigen lichid, în raport de care furnizorul să asigure aprovizionarea/alimentarea cu oxigen medicinal. Acest aspect poate fi considerat o cauză de fond a lipsei de oxigen din data de 22.10.2021 ce a avut ca şi consecinţă neprestarea corespunzătoare a serviciului de asistenţă medicală pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 internaţi în spital, cărora le-a fost prescrisă ventilarea mecanică cu oxigen medicinal“, se arată în raportul de control.

De asemenea, conducerea spitalului nu a luat măsuri pentru a supraveghea instalaţia de oxigen: „La nivelul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti nu a fost elaborat un program de supraveghere internă a instalaţiei de oxigen (instalaţii fluide), care să ţină seama de riscul acestora pentru pacient, de domeniul de utilizare şi de complexitatea acestora. (…) Astfel, unitatea spitalicească s-a bazat exclusiv pe supravegherea externă realizată de furnizorul de oxigen medicinal, în baza clauzelor contractuale. La nivelul spitalului s-a considerat că rezervorul-stocator este proprietatea furnizorului şi nu le incumbă responsabilităţi pe linie de supraveghere a instalaţiilor de oxigen“.

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti a fost amendat cu 10.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj: „Prin actul de constatare propriu al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj s-au reţinut mai multe abateri de la cadrul legal aplicabil al aprovizionării cu medicamente şi materiale sanitare necesare prestării serviciilor de asistenţă medicală de calitate în condiţiile pandemiei de Covid-19, în raport de care a fost aplicată o sancţiune contravenţională directorului medical al Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti“, se mai constată în actul de control.

CITEȘTE ȘI: ,,Vaccinații la chiuvetă” trebuie să se autodenunțe dacă vor să se imunizeze cu adevărat

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

GORJ: Chirurgul Neață, trimis în judecată pentru luare de mită

Publicat

în

Medicul chirurg din județul Gorj, Gheorghe Neață, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Jiu, aflat în arest la domiciliu pentru luare de mită în formă continuată, a fost trimis în judecată, vineri. 

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, medicul chirurg este acuzat de 19 fapte de luare de mită, din care două în formă continuată.

Anchetatorii spun că doctorul ar fi luat mai multe sume de bani și bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.


Acesta este acuzat că lua mită între 200 și 2.000 de lei, dar și bunuri, constând în sticle de whisky sau cafea.

Din datele aflate la dosar, în urma celor 19 fapte, chirurgul ar fi luat mită 17.200 de lei și 100 de euro.

Cu ocazia perchezițiilor derulate în luna iulie, la domiciliul medicului și la cabinetul său au fost găsite peste 52.000 de lei, peste 3.400 de euro, 300 de dolari, 630 de lire sterline și 100 de franci elvețieni, precum și sticle de whisky, pachete de cafea și țigări, care au fost confiscate.


Chirurgul a fost reținut, a stat în arest preventiv până în septembrie, când a fost plasat în arest la domiciliu.

Vineri, medicul a fost trimis în judecată.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Maraton de vaccinare la Spitalul Militar Craiova, de Ziua Națională a României

Publicat

în

Un maraton de vaccinare va avea loc în zilele de 1 și 2 decembrie în șase spitale ale Ministerului Apărării, cu ocazia Zilei Naționale, între care și unitatea din Craiova. 

Maratonul începe miercuri, 1 decembrie, la ora 8.00, și se va încheia la ora 16.00 a zilei de joi, 2 decembrie, potrivit Ministerului Apărării.

Acesta se va desfășura la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iași, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova, Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov și Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara.


Procesul de vaccinare pentru persoanele deja planificate pentru aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor existente.

În perioadele 26–30 noiembrie și 3 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, programul de funcționare al centrelor de vaccinare MApN va fi între 8.00 și 16.00 în zilele lucrătoare, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale vor fi vaccinate doar persoanele înscrise în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Măsuri de RELAXARE anunţate de Guvern. Sunt valabile doar pentru cei cu Certificat VERDE


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

COMENTARIU | Viitorul gunoiului din Dolj, sub deciziile pe repede înainte ale „mentorului” Cezar Preda

Publicat

în

Din dorința de a arăta cetățeanului cât de important este să colecteze gunoiul selectiv și cât de necesară este acțiunea de sortare a deșeurilor, fostul politician Cezar Preda, cel din vechea gardă PD, a ajuns azi la Craiova, pentru o conferință de presă organizată de Iridex Group.

Acesta nu mai are rol politic, în prezent, după cum a ținut să menționeze. Se ocupă de Grupul Iridex, fiind consilier în cadrul firmei.


În cadrul acestei conferințe, în care se presupunea că prezintă problemele reale ale operatorului de salubrizare, Preda nu a pierdut ocazia să vorbească despre cât de strălucite au fost activitățile întreprinse de el până acum(nu ni le-a spus, dar la două, trei propoziții aducea vorba despre câte cunoaște și face domnia sa).

El spune că a venit în Dolj, în calitate de „mentor” al echipei Iridex de aici, pentru a-i da odată de cap celebrului Masterplan de deșeuri. Este convins că va reuși, doar că, recenta acțiune a Gărzii de Mediu Dolj i-a demonstrat lui Cezar Preda că legea trebuie respectată, indiferent de cine esti și ce experiență ai.

Este o chestiune care îl cam privește pe fostul politician pentru că așa cum chiar domnia sa a menționat în cadrul conferinței de presă…el a cam luat decizii în privința stației mobile de sortare de la Malu Mare. Au făcut demersuri să obțină autorizația de funcționare, așa cum este firesc, i s-a spus că în 20 de zile se va elibera, dar cel mai probabil, bazându-se pe fler, a hotărât să treacă la treabă.


Când s-a trezit cu inspectorii Gărzii de Mediu în curte, a început să caute vinovați. A preferat să facă public această încercare de a  ieși la liman și a crezut că va revoluționa situația gunoiului din Dolj, vorbind fără oprire într-o conferință de presă. Vorbind și victimizându-se.

Și ca să fie convins că jurnaliștii prezenți la eveniment îi recunosc, probabil și din cauza măștii avea emoții că nu, chiar a ținut să menționeze că are experiență politică și că știe mersul lucrurilor.

Care e legătura, domnule, cu faptul că vreți să faceți să funcționeze o societate privată? O societate despre care spuneți că este foarte puternică, dar de unde angajații pleacă din cauza faptului că nu sunt motivați financiar. Și ce dacă sunt muncitori necalificați! Nu toți au fler și capacitatea de a urca, treptat sau nu, în cadrul unor companii! Asta nu înseamnă că trebuie să accepte salarii mici! Ce instituții mai sunt vinovate că vă pleacă oamenii din firmă?

V-am întrebat despre colectarea selectivă din zona blocurilor. Mi-ati oferit un răspuns general. Practic, Iridex nu vine cu nimic nou în privința informării populației. Că o lăudați pe Olguța Vasilescu sau pe Rela Filip, nu este soluția. Că ați apelat la președinții de asociație…este tot o metodă veche care nu a dat roade în niciun demers al celor care au mai procedat ca dumneavoastră! Faptul că mi-ați spus că sunteți optimist, acest lucru nu rezolvă problema reală a reciclării!

Apreciem ideile tinerilor implicați în tot ceea ce însemană activitatea Iridex! S-a observat dorința de a transmite simplu și direct anumite informații, DA, folosind mediul online. Lăsati-i să acționeze, să vorbească liber și încercați, dacă deja vă este dor de conferințele de presă în care ați participat în calitate de politician, să restabiliți lucrurile în acest sens.

Să ieși public și să spui că știi că ai încălcat legea, că acea amendă e dată tocmai din această cauză, dar să acuzi că se dorește izbucnirea unei crize a gunoiului, poate e doar o problemă personală.

Așteptăm cu interes maxim acea conferință în care ne veți prezenta cât de repede și cât de bine ați reușit, cu ajutorul președinților de asociație, să convingeți cetățenii din Craiova să colecteze separat gunoiul.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.