AcasăACTUALRadarele fixe pe șosele ar putea fi reactivate

Radarele fixe pe șosele ar putea fi reactivate

spot_img

Autoritățile române vor să reactiveze radarele fixe. Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a cerut înființarea unui grup de lucru comun, la MAI, pentru a pune în aplicare proiectul care se împiedică de lacune legislative.

- Publicitate -

Pentru a-i opri pe vitezomani, cei de la Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, au decis înființarea unui grup de lucru comun, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne pentru reactivarea radarelor fixe, scrie Antena3.

Numărul accidentelor rutiere soldate cu decese a crescut de la 812 în 2020, la 932 în 2021, arată datele Poliţiei Rutiere. Cauza cea mai des întâlnită a fost viteza neadaptată la drum.


Pe drumurile din România există sute de astfel de aparate însă, repuse în funcțiune ar putea fi doar 20 dintre acestea: cele de pe autostrăzile construite după 2010, care aparțin de Compania Națională de Drumuri și care nu mai funcționează de 10 ani.

Totuși, acestea nu sunt omolagate și nu pot detecta viteză medie pentru că în legislație nu există termenul de ”viteză medie”.

Deocamdată, MAI şi CNAIR nu au anunţat un termen de finalizare până la care radarele fixe vor redeveni active.


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri