AcasăACTUALPurtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că Patriarhul Daniei nu are...

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că Patriarhul Daniei nu are legătură cu persoanele din investigația Recorder

După publicarea anchetei Recorder care dezvăluie culisele fondurilor BOR, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susţine că Patriarhul Daniel nu are nicio legătură cu persoanele care apar în investigaţie.

„Arhiepiscopia, unde lucra acel preot consilier lăudăros, va oferi un răspuns oficial. Eu răspund pentru Patriarhie, entitate total separată de Arhiepiscopie. Nu cunosc niciun detaliu din problematica discutată în material. Celelalte două persoane incriminate în acesta sunt persoane din afara Bisericii şi trebuie sa răspundă personal, potrivit Adevărul.ro.

Părintele Patriarh nu poate avea absolut nicio legătură cu aceste persoane care au comis un rapt de imagine prin simpla lor învecinare conjuncturală cu Biserica. Materialul Recorder este construit cu intenţia evidentă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina unor persoane care se laudă cu o aşa-zisa influenţă, fără ca aceasta sa existe, desigur”, a declarat Vasile Bănescu.


O investigaţie a jurnaliştilor Recorder a scos la iveală o reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi oameni din conducerea BOR lucrează într-o megaafacere cu fonduri publice. Materialul arată cum o parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocaţi de la buget în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel, numai pentru bisericile din Bucureşti.

CITEȘTE ȘI: Prima “victimă” a investigaţiei Recorder “Marele Alb”. DEMISIE din Consiliul General Bucureşti

 

 

- Advertisement -spot_img
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri