Connect with us

ACTUAL

PSD Dolj, despre modul în care Guvernul a repartizat bani din fondul de rezervă: „Împarte România în două. Una cu primari PNL, de care au grijă, și una în care oamenii nu au dreptul să aibă fonduri”

Publicat

în

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, acuză Guvernul de faptul că banii din fondul de rezervă au fost împărțiți în funcție de apartenența politică a edilului. Astfel, au spus social democrații în cadrul unei conferințe de presă, localitățile PSD din județul Dolj au primit mai puțini bani decât cele PNL. 

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a explicat cum, în cei 16 ani de când PSD se află la conducerea CJ Dolj, bugetul a fost repartizat după discuții cu toți consilierii județeni, indiferent de culoarea politică.

Acum, spune acesta, fondurile ar trebui să fie repartizate echitabil întrucât „bugetul este al țării, nu al PNL-ului”.


„Ne exprimăm indignarea față de lucrurile care s-au întâmplat în ultimul timp, respectiv modul în care Guvernul a înțeles și a ales să se prezinte într-un fel diferit pentru localitățile PNL și pentru localitățile de altă culoare politică. Au fost alocați bani din fondul de rezervă. Și noi, la Consiliul Județean Dolj, avem un fond de rezervă și ne-am îndreptat către problemele cu adevărat stringente, în special cele care țin de calamități, iar atunci când am avut de împărțit bani, de 16 ani de când conducem acest județ, bugetul a fost votat în unanimitate. A fost discutat cu toți consilierii și s-a făcut în așa fel încât totul să fie transparent. Criteriile după care se dau banii se referă la numărul de locuitori sau la suprafața de teren. Acum, s-a dat o Hotărâre de Guvern și s-a aprobat alocarea unor sume de bani, de care este drept că primarii au nevoie, dar sunt discrepanțe foarte mari între localitățile PSD și celelalate localități, înclusiv cele care au fost atrase către PNL, în ultima vreme, care au primit sume de două, trei ori mai mari, dacă nu mai mult. Este un lucru nepermis. Sunt banii țării, nu ai PNL-ului, fapt pentru care trebuie împărțiți echitabil”, a declarat Prioteasa.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, condamnă faptul că prin această decizie, Guvernul „împarte România în două” și reamintește faptul că „problemele unei localități nu au culoare politică”.

„Acest Guvern împarte România în două. O Românie cu primari PNL de care au grijă, și acolo alocă sume de bani, și o Românie unde este nevoie ca acele comunități să fie sprijinite, dar care nu sunt conduse de primari PNL și atunci acei oameni nu au dreptul să aibă fonduri, nu au drepturi să poată pregăti școlile sau să se pregătească pentru sezonul rece. Nu o să putem înlege de ce o comună cum este Amărăștii de Jos are 900.000 de lei și un oraș precum Dăbuleni are alocată suma de 500.000 de lei. De ce sunt favorizați cei din Amărățtii de Jos? Exemplele pot continua. Vom verge și vom discuta cu oamenii, Și acum, pe 27 septembrie, și pe 6 decembrie, oamenii au posibilitatea să aleagă, să împiedice ca o țară să fie împărțită în două. La nivelul județului nostru, dacă o localitate PNL a avut probleme, a primit bani mai mulți decât una PSD. Problemele unei localități nu au culoare politică”, a precizat Vasile.


Șeful administrației județene din Dolj a mai spus că lista cu localitățile din județ este incompletă, lipsind municipiul Craiova și comuna Galicea Mare.

„Cine a făcut lista la Guvern a greșit. Din 111 localități care au fost trecute, sau ar fi trebuit să fie trecute pe această listă, au fost uitate Craiova și Galicea Mare. Astfel, județul Dolj a ajuns cu 109 localități”, a mai spus Prioteasa.

Sumele de bani repartizate localităților din județul Dolj se regăsesc în anexa următoare:

Anexa HG 758_sume alocate UAT_

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

GRAV accident în Argeş. Motociclist intrat într-un cap de pod (UPDATE)

Publicat

în

UPDATE: Din păcate, a fost constatat decesul motociclistului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un grav accident rutier s-a petrecut, marţi seara, pe drumul DJ 703 D, în comuna Vedea din judeţul Argeş. Un motociclist a intrat într-un cap de pod.

„Accident rutier,  motociclist întrat intr-un cap de pod (posibil traumatism sever), în comuna vedea. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj de terapie intensivă mobilă”, transmite ISU Argeş.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Autoturism căzut pe calea ferată, în Vâlcea. Patru persoane rănite (FOTO&VIDEO UPDATE)

Publicat

în

Un autoturism a căzut pe calea ferată, în zona centurii staţiunii Călimăneşti din judeţul Vâlcea, patru persoane fiind rănite, potrivit ISU.

Sursa citată arată că intervin pompierii SMURD şi echipaje de la Ambulanţă. Trei persoane sunt transportate către UPU Vâlcea, iar una refuză transportul la spital.

“Accident rutier pe centura orașului Călimănești, un autoturism cazut pe calea ferată. Sunt anunțate 4 victime, nu sunt persoane încarcerată. Pompierii militari intervin cu două ambulanțe SMURD, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, iar SAJ cu o ambulanță”, transmite ISU Vâlcea.


La faţa locului au ajuns şi poliţiştii. Aceştia au precizat că nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar.

“Polițiștii Serviciului rutier și Poliției orașului Călimănești intervin în acest moment la un accident rutier în orașul Călimănești, pe DN7CC la kilometrul 6. Din primele date, în urma accidentului ar fi rezultat patru victime acestea fiind conștiente. Se pare că un autoturism ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi ajuns pe acostamentul căii ferate. Nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar”, transmite IPJ Vâlcea.

CITEŞTE ŞI: ANGAJĂRI la Jandarmerie. Sunt scoase la concurs 700 de locuri, din SURSĂ EXTERNĂ, iar înscrierile încep mâine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Bărbatul din Olt care şi-a răpit fosta concubină, reţinut pentru 24 de ore

Publicat

în

Bărbatul din Dobrosloveni care şi-a răpit fosta concubină a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi seara.

Potrivit poliţiştilor, împotriva bărbatului exista deja un ordin de protecţie pe o perioadă de şase luni, care expira în noiembrie 2021.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au dispus reținerea bărbatului de 31 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsite de libertate și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse, pe numele bărbatului fiind deja emis un ordin de protecție de către instanța de judecată, pe o perioadă de 6 luni, cu valabilitate până în luna noiembrie 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.


Bărbatul de 31 de ani a fost săltat de poliţişti după ce, marţi dimineaţă, şi-a răpit fosta concubină, o femeie de aceeaşi vârstă, din Caracal.

Potrivit IPJ, femeia a fost luată cu forţa, din faţa Primăriei Dobrosloveni, şi pusă într-o maşină.

La fața locului, s-au deplasat efective sporite de polițiști, desfășurându-se activități complexe pentru identificarea autoturismului în cauză și depistarea femeii. Maşina bărbatului a fost interceptată, pe drumul naţional DN 6.


CITEŞTE ŞI: Olt: Femeie din Caracal, răpită de fostul concubin

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.