Connect with us

ACTUAL

Protest în fața unui liceu din județul Dolj. „Vrem Literatură și Limba Română, nu Agricultură”

Octavia Hantea

Publicat

în

Aproximativ 150 de elevi, profesori şi părinţi protestează, joi, în faţa Liceului Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea, Dolj, nemulțumiți fiind de faptul că singura clasă de profil Uman din instituție va fi desfiinţată.

Decizia de a se desființa această clasă a fost luată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Vestea a stârnit revoltă în rândul elevilor și părinților din Segarcea, aceștia spunând că nu își permit, din cauza costurilor, să meargă la Craiova pentru studii.

Cu privire la aceste situații, de scădere a numărului de clase de liceu, reprezentanții ISJ Dolj menționează faptul că s-a efectuat o analiză în acest sens și s-a concluzionat că este imposibil ca acesta să rămână tot la 141 cât este la ora actuală.

„S-a efectuat o analiză a situației și s-a constatat imposibilitatea proiectării la nivelul judeţului nostru, pentru anul şcolar 2021-2022, a unui număr de 141 de clase de liceu, existente în acest an şcolar, determinată de scăderea numărului de potenţiali absolvenţi de clasa a VIII-a, cu 1.213 elevi care nu se vor regăsi în bănci în clasa a IX, în anul şcolar viitor. Există, astfel, o diminuare a numărului de clase de liceu pentru 2021-2022, de la 141 de clase, la 126 de clase. Criteriile de aplicare în proiectarea planului de şcolarizare au fost: situaţia demografică, aspectul geografic şi a rezidenţei, perspectiva socio-economică, performanţele sistemului de învăţământ, resursa umană, corelarea cifrelor de şcolarizare pe profile, analizarea solicitărilor exprimate de operatorii economici pemtru valorificarea tradiţiei locale şi a potenţialului de dezvoltare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Craiova: Se întrerupe apa în mai multe cartiere din municipiu

Octavia Hantea

Publicat

în

Reprezentanții Companiei de Apă Oltenia anunță întreruperea furnizării apei potabile în mai multe cartiere din Craiova, în data de 15 aprilie, între orele 09:00–18:00. 

Potrivit unui comunicat de presă remis de CAO, miercuri, este vorba despre cartierele Rovine, Calea București (parțial), Lăpuș, Lăpuș Argeș, în zona cuprinsă între Bulevardul Carol I, Calea București, Bulevardul Decebal, Bulevardul Carol I.

„Motivul întreruperii furnizării apei potabile este înlocuirea unei conducte cu diametrul nominal de 400 mm amplasată pe Strada Sărarilor”, se arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Gorj: Șofer amendat, după ce a fost depistat că transporta cenușa de la termocentrală cu o mașină neconformă

Octavia Hantea

Publicat

în

Un șofer a fost amendat de Garda de Mediu Gorj, după ce a fost prinsă că transporta cenușă de la termocentrală cu o mașină care prezenta defecțiuni și astfel conținutul era împrăștiat în jur.  

Amenda aplicată în acest caz a fost de 10.000 de lei.

„Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat cercetările în cazul unui autovehicul care transporta pe drumul național DN 66, cenușă de la termocentrală, având defecțiuni care au produs în trafic, poluarea aerului. Șoferul găsit vinovat a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Trei județe din Oltenia, sub cod galben de vânt

Octavia Hantea

Publicat

în

O avertizare nowcasting cod galben de vânt, valabilă în trei judeţe din Oltenia, a fost emisă de către meteorologi, miercuri. 

Potrivit meteorologilor, astăzi, până la ora 18.00, în judeţele Olt, Dolj şi Mehedinţi se vor semnala, local, intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.