AcasăACTUALProiectul de buget pentru anul 2022 a fost aprobat

Proiectul de buget pentru anul 2022 a fost aprobat

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. Dan Barna a anunţat, ulterior votului că USR va ataca proiectele la Curtea Constituţională.

Proiectul de lege al bugetului pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022 a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”, potrivit news.ro.

Dan Barna a anunţat de la tribuna plenului reunit că USR va ataca la Curtea Constituţională ambele proiecte pentru că propunerile legislative îi discriminează pe români şi sunt făcute de către coaliţia de guvernare doar pentru clientela politică.


„S-a adoptat astăzi un buget al clientelismului, un buget care a probat amendamentele extremiştilor şi care nu a aprobat niciun amendament de la USR. USR va ataca la CCR acest buget”, a spus deputatul USR.

El a mai spus că „este de necceptat ca cetăţenii României, cei care au votat USR în comunităţile cu primari USR, să nu se regăsească în acest buget, cum este de neacceptat ca un partid precum PPUSL, partid neparlamentar, să fie finanţat prin acest buget, printr-o şmecherie a PNL-PSD”.

Dan Barna a adăugat că preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a transmis USR că unele amendamente la buget vor fi acceptate, însă ulterior acest lucru nu s-a mai întâmplat.


„USR a avut toată disponibilitatea pentru a găsi o soluţie (…) Aseară se ajunsese la o soluţie. De dimineaţă, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu mi-au spus că înţelegerea şi acordul principial prin care toţi cetăţenii României ar fi benefiat de buget nu mai este valabilă”, a afirmat Barna.

CITEȘTE ȘI: De ce parlamentarilor și aleșilor locali nu li se poate impune prezentarea certificatului verde la locul de muncă. Explicația lui Marcel Ciolacu

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri