AcasăACTUALProgramul „Legume în spații protejate”: Oltul este județul cu cei mai mulți...

Programul „Legume în spații protejate”: Oltul este județul cu cei mai mulți beneficiari. Peste 9 milioane de euro ajung la legumicultori

spot_img

Perioada de verificare a cererilor de înscriere în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate s-a încheiat, Oltul fiind județul cu cei mai mulți beneficiari ai fondurilor alocate în acest sens.  

- Publicitate -

Potrivit Ministerului Agriculturii, Oltul este județul cu cele mai multe cereri depuse și aprobate , fiind vorba de 4.514 beneficiari ai sprijinului bănesc.

Tot în clasamentul primelor cinci județe se găsește și Doljul, ocupând poziția a treia, cu un număr de 1.486 de solicitări.


„În ceea ce privește Programul de susținere a producției de legume în spații protejate, aprobat prin HG nr. 651/2021, din suma alocată de 30,76 mil. euro, peste 9 milioane de euro vor fi încasați de cei 4.514 cultivatori din județul Olt.

Astfel, 29,3 % din suma alocată programului va fi accesată de județul Olt, urmat de județele Galați – 20,5 %, Dolj – 9,7 %, Giurgiu – 6,6 %, Buzău – 4,3 %.

Cele 5 județe însumează 10.824 cultivatori, reprezentând 75,8 % din totalul producătorilor, iar 70,3 % din suma alocată programului va fi destinată acestor județe”, informează Ministerul Agriculturii.


Valoarea maximă a ajutorului este de 2.000 euro/cultură/1000 mp/beneficiar și se acordă la data de 30 septembrie, anul acesta.

CITEȘTE ȘI: VIDEO & FOTO | Terenuri agricole distruse de avariile CET II Craiova. Plantație de căpșuni bio afectată periodic începând cu anul 2016

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri