AcasăACTUALProfesorii şi medicii care refuză să se vaccineze sau să se testeze...

Profesorii şi medicii care refuză să se vaccineze sau să se testeze ar putea fi penalizați

Profesorii și medicii care refuză să se vaccineze sau să se testeze ar putea fi penalizaţi salarial, a declarat Florin Cîţu, noul preşedinte al PNL. Şi asta întrucât cele două categorii profesionale sunt considerate modele de urmat în societatea românească, însă doar 40% din fiecare din cele două categorii s-au vaccinat.

Premierul nu exclude penalizările salariale ale unor categorii profesionale precum cadrele medicale şi profesorii care refuză să se vaccineze sau să se testeze întrucât reprezentanţii acestor categorii sunt exemple în societatea românească, iar prin refuzul lor, oamenii ar putea „să se gândească la faptul că poate e ceva”. Premierul a precizat, la Antena 3, că vaccinarea obligatorie este „ultima variantă”.

„Trebuie să vă gândiți că aceasta este o guvernare liberală. Eu nu vreau să impun lucruri oamenilor să le facă. Le arătăm beneficiile, le arătam riscurile, le arătăm costurile dar vreau până la urmă românii să decidă pentru propria viaţă. De aceea, am spus că vaccinarea obligatorie este ultima variantă şi aş vedea-o într-un context pentru cadre medicale pentru că atunci când mergi la spital ți se cere să faci un test ca să nu îmbolnăvești pe altcineva în spital. Mi se pare normal ca și cadrul medical care tratează pacienți să fie supus aceleiași reguli.


Oamenii se uită la medicii care nu se vaccinează și gândesc că poate e ceva. Atunci este important ca medicii să fie un exemplu. (…) Am încercat să le arătăm românilor că este singura soluție să trecem pandemia. Facem mai mult dacă este nevoie, dar atunci când 40% dintre medici nu sunt vaccinați și 40% dintre profesori, acele categorii profesionale la care oamenii se uită pentru exemplu, mesajul este complicat”, a spus Florin Cîţu.

Premierul a adăugat faptul că, la nivelul Guvernului, există discuţii pentru a fi luate măsuri împotriva celor care refuză fie vaccinarea, fie testarea.

CITEȘTE ȘI: Cum vor învăţa elevii olteni, începând de luni, în funcţie de situaţia epidemiologică. Care sunt scenariile pentru fiecare şcoală


- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri