Connect with us

ACTUAL

Primii paşi în realizarea spitalului de pediatrie în Craiova. Primăria alocă buget pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate

Publicat

în

Pentru construirea spitalului de pediatrie, obiectiv al autorităţilor municipale craiovene, se vor aloca, în acest an, 750.000 de lei, sumă necesară pentru efectuarea studiului de prefezabilitate şi a celui de fezabilitate.

Demararea acestui proces de realizare a obiectivului a fost anunţată, vineri, de către primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în cadrul prezentării Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul acesta.

“Am alocat 750.000 de lei pentru studiului de prefezabilitate şi fezabilitate pentru spitalul de pediatrie ce va fi construit de la zero. Investiţia totală este estimată la 250 de milioane de lei şi va fi realizată cu fonduri europene. Noi plătim, anul acesta, documentaţia”, a menţionat Vasilescu.


Spitalul este prevăzut cu 8 niveluri, în zona centrală a orașului, în vecinătatea imobilului în care în prezent funcționează secțiile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal „Filantropia“.

Noul imobil, aşa cum a anunţat edilul, va pune la dispoziție spații generoase, care urmează să însumeze peste 10.000 de metri pătrați și va fi structurat pe două aripi. Prima dintre ele va fi destinată Clinicii de Pediatrie, care va cuprinde un ambulatoriu pentru copii, cu o gamă largă de specializări medicale, mergând de la dermatologie, oftalmologie și boli de nutriție la neurologie și cardiologie.

Tot aici se vor regăsi și saloanele, atât pentru spitalizare de zi, cât și continuă, precum și un centru de recuperare fizică, neuromotorie și respiratorie. Pentru ca micii pacienți să resimtă cât mai puțin stresul și temerile cu care se confruntă de obicei atunci când intră într-un spital, recepția va fi proiectată și amenajată ca un spațiu de joacă.


În cealaltă aripă a noului spital, vor funcționa clinicile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie, alături de compartimentul de primire a urgențelor, blocul operator, cu zona de terapie intensivă, și, în apropiere acestuia, o sală de conferințe, cu o capacitate de 70 – 100 de persoane, concepută în special pentru instruirea viitorilor medici.

Pentru domeniul “Sănătate”, anul acesta, Primăria Craiova a alocat un buget de 30 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

VIDEO. Prima ninsoare din acest sezon pe Transfăgărăşan la Bâlea Lac. Drumarii au intervenit cu materiale antiderapante

Publicat

în

Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşan a împlinit ieri 47 de ani de la inaugurare, iar astăzi, la Bâlea Lac, la 2.000 de metri altitudine a venit şi prima ninsoare din acest sezon.

Pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă, iar drumarii au intervenit cu utilaje şi materiale antiderapante, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, potrivit G4Media.

„A VENIT IARNA! Din fericire deocamdata doar pe #Transfăgărășan… Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic. Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență”, transmite DRDP Braşov.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”, ANULAT din cauza creşterii ratei de infectare cu COVID-19

Publicat

în

Primăria Slatina a decis, marţi, să anuleze Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”, care era programat să se desfăşoare la finalul săptămânii, în zona Parcului Tineretului.

Decizia autorităţilor locale a venit în urma creşterii incidenţei infectărilor cu SARS-CoV2, în Slatina.

Marţi, această rată a ajuns la 2,32 cazuri la 1.000 de locuitori.


„Din cauza noilor date cu privire la incidența cumulată a cazurilor COVID-19, conform cărora pe raza municipiului Slatina a fost înregistrată o creștere considerabilă a ratei de pozitivare, din considerente ce vizează  protecția sănătății noastre, a slătinenilor, vă aduc la cunoștință faptul că vom amâna organizarea festivalulului “OLTENII &… RESTU’ LUMII”. Imediat ce contextul pandemic va înregistra o scădere epidemiologică la nivel local astfel încât să permită inițierea activităților culturale fără risc înalt de îmbolnăvire cu virusul SARS- CoV-2, vom relua organizarea festivalului și vom publica toate informațiile necesare referitoare la defsășurarea acestuia”, a transmis primarul Slatinei, Emil Moţ.

Reamintim că Festivalul era programat să se desfăşoare, în Parcul Tineretului, în perioda 24-26 septemebrie.

CITEŞTE ŞI: RESTRICŢII suplimentare în Slatina, Caracal şi mai multe localităţi din judeţ din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Cresc cazurile de COVID-19, în judeţul Olt. Slatina şi Caracal, aproape de scenariul ROŞU

Publicat

în

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în judeţul Olt, iar în mai multe localităţi rata de infectare a depăşit 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Slatina şi Caracal se apropie şi ele de scenariul roşu.

Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Deveselu (5,29 rata de incidenţă), Milcov (5,11 rata de incidenţă), Traian (4,88 rata de incidenţă), Fărcaşele (4,69 rata de incidenţă), Studina (4,65 rata de incidenţă), Obârşia (4,64 rata de incidenţă), Corbu (4,59 rata de incidenţă), Ianca (4,36 rata de incidenţă), Spineni (3,25 rata de incidenţă), Cezieni (3,11 rata de incidenţă), Brebeni (3,09 rata de incidenţă), Cilieni (3,02 rata de incidenţă).

La Slatina incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 2,32 cazuri la 1.000 de locuitori, iar la Caracal este de 2,63. În judeţul Olt, incidenţa este de 1,67.


ric21092021

CITEŞTE ŞI: Certificatul verde va fi obligatoriu în restaurante, la nunți și la activități în spații închise, începând de luni

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.