AcasăACTUALPrimii kilometri din Drumul Expres Craiova-Piteşti, daţi în folosinţă astăzi

Primii kilometri din Drumul Expres Craiova-Piteşti, daţi în folosinţă astăzi

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi dimineață, în debutul ședinței de Guvern, că azi se inaugurează centura orașului Balș pe Drumul Expres Craiova – Pitești. Este vorba despre 16 din cei 18,5 kilometri din lotul 2 al drumului expres, adică segmentul Robănești – Piatra Olt, care va funcționa ca o centură a orașului Balș.

- Publicitate -

După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

– pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș


– pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra-Olt.

„Este o veste bună pentru cei care circulă pe itinerariul Bucureşti-Piteşti-Craiova-Severin-Timişoara, la mijlocul acestei distanţe, în localitatea Balş, de fiecare dată, traficul se aglomera. Câţiva kilometri se parcurgeau în peste 40 de minute. Astăzi, se deschide centura de ocolire a oraşului Balş. Este un demers care a început cu aproximativ trei ani în urmă şi iată că reuşim să deschidem, astăzi, prima porţiune de drum expres, din România, care va asigura evitarea pierderii timpului în trafic, în localitatea Balş”, a declarat premierul României, Nicolae Ciucă, în sedinţa de Guvern, din această dimineaţa.

Momentan, viteza de circulație va fi de 100 km/h, specifică unui Drum Național European, însă s-au făcut demersuri ca aceasta să fie de 120/h.


CITEŞTE ŞI: Devalizarea Romvag Caracal. Omul de afaceri Cristi Burci, trimis în judecată în dosarul cu un prejudiciu uriaş

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri