AcasăACTUALPrimarul din Târgu Jiu ar fi devenit conferenţiar universitar datorită unor cărţi...

Primarul din Târgu Jiu ar fi devenit conferenţiar universitar datorită unor cărţi care n-ar exista. DECIZIA Universităţii „Constantin Brâncuşi” de a-l sancţiona

spot_img

Primarul municipiului Târgu Jiu, conferenţiar universitar doctor Marcel Romanescu, a fost sancţionat de conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din localitate pentru că ar fi menţionat, în lista de lucrări cu care a participat la concursul în vederea obţinerii titlului de conferenţiar universitar, două cărţi pe care susţine că le-a scris, dar care nu ar exista de fapt.

- Publicitate -

Conducerea UCB a decis „suspendarea pe o perioadă de cinci ani a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii superioare ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare, de control sau ca membru în comisii de concurs”.

De asemenea, Rectoratul a decis „retragerea şi/sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea normelor de bună conduită”.


O comisie din cadrul Universităţii a stabilit că Romanescu ar fi folosit informaţii false în dosarul de candidatură pentru posturi universitare. În fapt, s-a constatat că două cărţi de autor nu se regăsesc înregistrate în bazele de date ale Bibliotecii Naţionale sau ale bibliotecilor cu drept de depozit.

Mai mult, ISBN-urile aparţin altor cărţi, iar una dintre cele lucrări au şi titlul greşit.

Contactat telefonic de Reporter 24, Marcel Romanescu a declarat că va contesta decizia luată de conducerea Universităţii.


„Normal că o să contest. În primul rând, pentru că pe aceleaşi motive eu am mai primit o sancţiune a Comisiei de Etică pe care am contestat-o la Comisia Naţională de Etică. Este un document care este înregistrat la Comisia Naţională de Etică şi eu cred că reprezentantul Universităţii, în speţă domnul rector, trebuia să aştepte să se pronunţe Comisia Naţională, nu să emită această decizie. Dar, în sfârşit, ne vom întâlni în instanţă şi lucrurile se vor regla de către instanţele din România.

Eu m-am prezentat la Comisia de Etică, mi-am spus punctul de vedere. Aşa cum vă spuneam, sunt instituţii abilitate, care vor verifica toate aceste aspecte. ulterior, în condiţiile în care răspunsul va fi nefavorabil, la Comisia Naţională de Etică, am calea instanţelor, pe care o voi urma”, a declarat acesta

DECIZIA DE SANCŢIONARE:

Decizia nr. 549-06.04.2022

CITEŞTE ŞI: De ce angajaţii Complexului Energetic Oltenia mor din cauza bolilor de inimă, cu ani înainte de pensie. Legătura directă dintre decese şi condiţiile de muncă, confirmată de specialişti

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri