AcasăACTUALPrimarul Craiovei nu renunță la ideea construirii unui spital de pediatrie. „Orice...

Primarul Craiovei nu renunță la ideea construirii unui spital de pediatrie. „Orice ar fi, noi mergem înainte, chit că îl vom construi pe fonduri din bugetul local”

spot_img

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a anunțat, cu ocazia vizitei ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în municipiu, că a cerut sprijin în privința construirii unui spital de pediatrie, cunoscut fiind faptul că acest obiectiv, deși a fost întocmit un proiect, nu a fost prins în PNRR.  

- Publicitate -

„Noi așteptăm un mai mare sprijin din partea Ministerului Sănătății. Discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru s-au axat, în primul rând, pe găsirea unei soluții pentru construirea spitalului de pediatrie, care ne interesează extraordinar de mult. Cu atât mai mult că s-a convins și domnul ministru că noi asigurăm condiții de calitate în spitalele din subordinea Primăriei. Un spital de pediatrie lipsește în Oltenia. Din păcate, cineva a decis la București, acum câtva timp, că niciun județ din Oltenia nu merită niciun spital. Din această cauză, spitalul nu a fost introdus în PNRR. Proiectul nostru pe care l-am propus era mult mai avansat decât al altor județe. Din păcate, nu am fost prinși. L-am rugat pe domnul ministru să găsim o soluție. Orice ar fi, noi mergem înainte cu acest spital, chit că îl vom construi pe fonduri de la bugetul local, așa cum am construit și Spitalul Municipal”, a declarat Vasilescu.

La rândul său, Alexandru Rafila a confirmat existența unor sincope, a unor probleme legate de proiectele ce urmează a fi finanțate prin PNRR, acuzând „metode netransparente” în selectarea lor.


„Avem această problemă legată de modul în care doar anumite județe din România se regăsesc pe harta posibilelor investiții prin PNRR. Sudul și Estul României nu se regăsesc pe această hartă. Aș vrea să înțelegem că oamenii, indiferent de regiunile în care locuiesc, au nevoie de servicii de sănătate și au dreptul la ele. Aici aș vrea să depolitizăm contextul pentru că există o tentație de acest gen pe social media. Nu are legătură cu politica. Oamenii au nevoie de servicii de sănătate, nu de politică. Noi nu vrem să modificăm lista de spitale din PNRR. Vrem să o extindem. Am o listă cu 49 de spitale care au fost alese după criterii netransparente.

După ce am ajuns la minister au mai venit alte circa 70 de propuneri din întreaga țară, chiar cu studii de fezabilitate deja realizate. Eu am adus la cunoștință acest lucru Guvernului României. (…) Încercăm să venit cu argumente raționale pentru a nu crea mecanisme netransparente. Vrem să existe posibilitatea de a alege proiecte care sunt suficient de mature. Trebuie să existe o distribuție regională corectă”, a explicat Rafila.

În privința Spitalului Regional Craiova, acesta a menționat că anul acesta, în perioada iulie-august se va semna proiectarea unității medicale.


CITEȘTE ȘI: Pragurile pentru achiziţii fără licitaţie, ridicate semnificativ. Proiectul de lege, depus în Parlament

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri