Connect with us

ACTUAL

Primăria Slatina a făcut publice premiile pe care le oferă cu ocazia împlinirii a 653 de ani de atestare documentară

Publicat

în

Pentru a omagia trecutul de secole al orașului, Consiliul Local și Primăria municipiului Slatina premiază în cadrul ediției a V-a a ”Galei Laureaților” din cursul acestui an, performanțele remarcabile obținute de slătineni în anul anterior, rezultatele înregistrate de către aceștia în activitatea lor contribuind la dezvoltarea municipiului pe plan național și internațional.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Slatina, premierea elevilor, a profesorilor, a sportivilor, a antrenorilor și a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2020, se va realiza după cum urmează:


Premiile pentru elevi – Burse de merit :

Bursa ”Eugen Ionescu” acordată elevilor premiați la olimpiade naționale pe specialități– fazele naționale. Valoarea premiului este echivalentul a 100 euro – 486 lei. Vor fi premiați 36 elevi.

Bursa „Ion Minulescu” acordată elevilor de la unitățile de învățământ din Slatina care au obținut media 10 de absolvire în anul 2020. Valoarea premiului este echivalentul a 75 euro – 364,50 lei. Vor fi premiați 474 elevi.


Bursa „George Poboran” se acordă elevilor din şcolile de arte şi meserii care obţin premiile I-III la concursurile/ olimpiadele pe meserii în orice fază; această bursă de merit se acordă şi elevilor  din licee, şcoli de arte şi meserii pentru investiţii şi inovaţii. Valoarea premiului este echivalentul a 50 euro – 243 lei). Vor fi premiați 28 elevi.

Premiu special, în valoare de 100 lei/elev pentru interpreți individuali, premiați în concursurile naționale/internaționale de activități extrașcolare. Vor fi premiați 126 elevi.

Premiu de excelenţă în valoare de 1.500 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2020 locul III respectiv medalie de bronz, mențiune sau diplomă de participare la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional. Vor fi premiați 24 elevi.

Premiile pentru sportivi:

Premiu de excelenţă în valoare de 1.500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele obţinute în anul 2020, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional. Vor fi premiați 15 sportivi.

Premii pentru sportivii de performanţă premiaţi la Competiţiile Naţionale care îşi desfăşoară activitatea în unităţi de învăţământ/cluburi afiliate la Federaţiile Române de specialitate, recunoscute de Statul Român, stabilite în funcţie de performanţele obţinute în anul competiţional 2020, poziţia ocupată în clasamentele oficiale si nivelul competiţiei:

Premiul I, în valoare de 250 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul I la Campionatele Naţionale şi locul I la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar. Vor fi premiați 55 sportivi.

Premiul II, în valoare de 200 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul II la Campionatele Naţionale şi locul II la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar. Vor fi premiați 22 sportivi.

Premiul III, în valoare de 150 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul III, menţiune şi premiu special la Campionatele Naţionale şi la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar. Vor fi premiați 12 sportivi.

Premiul de performanță în echipă în valoare de 220 lei/ sportiv, persoană(staff) acordat pentru întreaga activitate sportivă în sportul de performanță și pentru atingerea obiectivelor cluburilor în Ligile Naționale (în funcție de sportul olimpic practicat). Vor fi premiați 22 sportivi.

Premii pentru profesori si antrenori:

Marele premiu pentru profesori – medalia de bronz este în valoare de 1.500 lei, va fi acordat profesorilor care au pregătit elevii participanți la olimpiadele/concursurile internaționale și va fi acordat unui număr de 8 profesori.

Marele premiu pentru antrenori este în valoare de 500 lei, va fi acordat antrenorilor ai căror sportivi au obţinut premii la  Campionatele  Mondiale, Europene şi Balcanice. Va fi acordat unui număr de 10 antrenori.

Diplomele de merit și premiul pentru profesori vor fi acordate unui număr de 63 de cadre didactice. Premiul este în valoare de 150 lei.

Diplomele de merit și premiul pentru antrenori vor fi acordate în funcție de rezultatul obținut de sportivul/sportivii antrenați, pe fiecare specialitate:

Premiul I în valoare de 250 lei – 12 antrenori;

Premiul II în valoare de 200 lei – 1 antrenor;

Premiul III în valoare de 150 lei – 2 antrenori;

Cuplurile cu domiciliul în mun. Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2020. Vor fi premiate 54 de cupluri cu 1.000 lei/cuplu și diplome înrămate.

În cadrul „Galei Laureaților” din anul 2021, ediția a V-a sunt totalizate 964 premii și diplome.

Suma aprobată pentru premiere în acest an este de 400.000 lei.

Premierea laureaților se va efectua după o programare stabilită și adusă la cunoștința acestora ulterior prin orice mijloace de comunicare (telefon/e-mail/fax), cu respectarea normelor în vigoare împotriva răspândirii virusului SARS COV-2 (COVID 19),  procedându-se astfel:

Elevii, profesorii, sportivii și antrenorii își vor ridica premiile în bani de la casieria Direcției Generale Economice din str. Toamnei, nr.2, diplomele fiind distribuite la secretariatele unităților de învățământ sau reprezentanților la sediul cluburilor sportive, de către personalul din cadrul Primăriei municipiului Slatina – Serviciul Cultură, Sport.

Premiile de fidelitate și diplomele înrămate pentru cuplurile din municipiul Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie se vor ridica de la casieria Direcției Generale Economice, din str. Toamnei, nr.2.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Mesajul premierului pentru ministerele care au cerut bani și nu i-au cheltuit în primele șase luni

Publicat

în

Ministerele care nu au cheltuit, în primul semestru, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni, a transmis, luni, prim-ministrul Florin Cîţu.

„Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuţiei bugetare pentru fiecare minister în parte. Articolul 56 (1) – Până la data de 25 iulie 2021, ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate transmit la Ministerul Finanţelor o analiză a execuţiei bugetare pe primele 6 luni faţă de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor articolului 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare. (2) – Pe baza analizei prevăzute la alineat (1), la prima rectificare bugetară din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentând diferenţa dintre programul semestrului I şi execuţia bugetară pe primele 6 luni. Rezultatele analizei execuţiei bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public. Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic, arată premierul.


CITEȘTE ȘI: Deputat PSD: Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Impact între două mașini, în Craiova. Un bărbat a ajuns la spital

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Dăbuleni, județul Dolj, a ajuns la spital, luni, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. 

Evenimentul a avut loc pe strada Câmpia Islaz din Craiova.

Potrivit IPJ Dolj, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Calafat, pe strada Câmpia Islaz din Craiova, la intersecţia cu strada Bibescu, a intrat în coliziune cu o mașină la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Dăbuleni.


În urma impactului, un bărbat de 37 de ani, din Dăbuleni, pasager dreapta faţă în autoturismul condus de șoferul în vârstă de 62 de ani, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO. GRAV accident în judeţul Olt. Trei persoane au murit, după impactul dintre un TIR şi un autoturism


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Bărbat găsit împușcat în curtea casei

Publicat

în

Un bărbat a fost găsit decedat, luni, în curtea locuinţei sale din localitatea Spătăreasa, judeţul Vrancea, pe cadavru fiind observată o plagă produsă prin împuşcare.

“Dispeceratul (…) a fost sesizat cu privire la faptul că în comuna Ciorăşti, sat Spătăreasa, un bărbat a fost găsit decedat în curtea locuinţei sale. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, stabilind că este vorba despre un bărbat de 46 de ani, din localitate, care prezenta o plagă prin împuşcare”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, scrie Agerpres.


Conform sursei citate, decesul a fost constatat de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă judeţean deplasat la faţa locului.

O echipă operativă din cadrul IPJ Vrancea efectuează cercetarea la faţa locului. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

“Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.


CITEȘTE ȘI: Un primar s-a sinucis. A fost găsit împuşcat

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.