Connect with us

ACTUAL

Primăria Craiova și toate serviciile publice într-un singur loc: Blocul S200

Publicat

în

Blocul S 200 este un simbol al neputinței noastre colective de a mișca lucrurile, într-un ritm alert, spre viitorul pe care ni-l dorim, aici, în Craiova.

Au trecut 30 de ani, s-au investit zeci de milioane de euro, iar această clădire din centrul Craiovei este în continuare nefuncțională. O clădire goală în așteptarea unei viziuni, a unui impuls decizional care să o redea comunității craiovene, comunitate dezamăgită că, în trei decenii, niciun primar al Craiovei nu a găsit soluția punerii ei în valoare pentru binele  public.

Ce vă propun eu, Anișoara Stănculescu?


Blocul S 200, să fie  o clădire în serviciul dumneavoastră. Ca primar al Craiovei voi face demersurile necesare pentru preluarea de la Universitate a blocului S 200, terminarea lucrărilor şi transformarea lui în Sediul administrativ al municipalității craiovene.

O clădire care să înglobeze toată administrația Primăriei: aparatul propriu, serviciile descentralizate (RAADPFL, Direcţia de Taxe şi Impozite, Direcţia de Asistenţa Socială, Salubritatea, Sport Club Municipal Craiova, Ansamblu Maria Tănase şi toate celelalte).

Un sediu funcțional, modern cu servicii de calitate orientate spre nevoile cetățeanului, în care fiecare craiovean să-și rezolve toate problemele legate de administrația orasului fără  a mai pierde timp, nervi, bani alergând dintr-un colț în altul al Craiovei.


Mai mult decât atât, în această clădire cred că e potrivit să-și aibă sediul o instituție pe care eu o văd necesară accelerării dezvoltării si modernizării Craiovei: Consiliul pentru Modernizare Comunitară, un parteneriat instituționalizat între administratie-universitate-mediu de afaceri-mediu asociativ (sindicate, onguri, asociatii socioprofesionale), for consultativ pentru Primarul Craiovei și Consiliul Local Craiova.

Actuala clădire a primăriei poate fi transformată într-un Muzeu al Identității Locale care să prezinte lumii marile repere ale destinului nostru colectiv în această urbe.

Cum creăm mobilitate urbană în zona S 200?

În paralel cu funcționalizarea Sediului Administrativ al municipalității, propun construcția unei parcări subterane pe strada Fraţii Goleşti, în spatele Blocului S200, care va deservi și primăria, şi Piața Centrală.

Totodată, din parcarea subterană se va construi un pasaj pietonal pe sub bulevardul Calea Bucureşti spre Piaţa Centrală, care va  fluidiza traficul în zonă, făcând inutilă prezența  unor semafoare.

Voi găsi împreună cu echipa mea de consilieri resurse financiare pentru toate aceste operațiuni. Sunt linii de finanțare europene, sunt soluții. Trebuie să rezolvăm situația acestei clădiri.

Poate așa deblocăm toate energiile pozitive ale orașului și ne punem în mișcare în ritmul necesar pentru a nu pierde cursa dezvoltării.

Rămâne așa cum am stabilit.

Voi fi primarul full time al Craiovei.

Mereu, În Serviciul Dumneavoastră!

Comandat de PMP Dolj, executat de SC JFK MEDIA&MORE SRL, cod AEP 21200020.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

VIDEO: Doi bărbați care stăteau pe o bancă au fost loviți de o mașină, într-o comună din Dolj. Șoferul este căutat de polițiști

Publicat

în

Doi bărbați din Maglavit au ajuns la spital, duminică seara, după ce au fost loviți de o mașină, în timp ce stăteau pe o bancă. Șoferul a fugit de la fața locului, dar a fost identificat, stabilindu-se că este un tânăr din localitate care nu are permis de conducere. 

Polițiștii au stabilit că un autoturism care circula pe raza comunei Maglavit, din direcția Maglavit către Drobeta-Turnu Severin, ar fi părăsit partea carosabilă, intrând într-un șanț de colectare al apei pluviale.

Din impact, mașina a fost proiectată într-un cap de pod, accidentând totodată, doi bărbați de 31, respectiv 51 de ani, ambii din comuna Maglavit, care erau așezați pe o bancă, amplasată pe trotuar.


În urma evenimentului rutier, bărbații de 31 și 51 de ani au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După producerea accidentului, șoferul a părăsit locul accidentului, plecând într-o direcție necunoscută.

„Din cercetari, polițiștii au identificat un tânăr de 26 de ani, din Maglavit, bănuit că ar fi condus autoturismului implicat în evenimentul rutier. De asemenea, din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul bănuit nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii desfășoară activități pentru depistarea tânărului bănuit de comiterea accidentului, conducerea acestuia la sediul poliției pentru audieri și testarea cu aparatul alcooltest”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.


Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Totodată, cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul și luării masurilor care se impun.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VÂLCEA: Două autoturisme și o autoutilitară, implicate într-un accident în comuna Racovița

Publicat

în

Două autoturisme și o autoutilitară au fost implicate într-un accident rutier, duminică, în  comuna Racovița, sat Tuțulești din județul Vâlcea.

Potrivit IPJ Vâlcea, traficul în zonă nu a avut de suferit.

„În acest moment traficul nu este afectat, întrucât pe sensul Vâlcea-Sibiu se circulă normal, iar mașinile care circulă pe sensul Sibiu -Vâlcea au fost deviate prin parcare. Nu este nicio persoană rănită grav, nu știm în acest moment numărul victimelor, dacă se va deplasa cineva la spital”, informează IPJ Vâlcea.


CITEȘTE ȘI: DOLJ: Femeie amenințată cu un pistol la Băilești. Un bărbat a fost reținut

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

DOLJ: Femeie amenințată cu un pistol la Băilești. Un bărbat a fost reținut

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Băilești, județul Dolj, a fost reținut de către polițiști, sâmbătă seara, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată.

O tânără în vârstă de 19 ani, din Băilești, a sunat la Poliție, sâmbătă seara și a anunțat că, în timp ce se afla pe o stradă din localitate, a fost ameninţată cu un pistol.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit faptul că, pe o stradă din Băilești, între aplantă şi un bărbat de 38 de ani, din Băilești, a izbucnit un conflict verbal, în urma căruia, bărbatul ar fi amenințat-o cu un pistol.


Totodată, la faţa locului, polițiștii au efectuat controlul corporal al bărbatului, nefiind găsit asupra acestuia obiectul la care tânăra a facut referire.

Oamenii legii au făcut verificări și la locuința bărbatului, aici găsint o armă prevăzută cu un încărcător fără muniție.

„Arma a fost ridicată de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, din cercetări, poliţiştii au stabilit că arma în cauză face parte din categoria armelor neletale, despre care, bărbatul a declarat că ar fi achiziţionat-o din Italia şi nu ar fi declarat-o organelor vamale la intrarea în ţară. Bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri.În urma probatoriului administrat de polițiști, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IIPJ Dolj”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveamnu.


Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești cu propunere de arestare preventivă.

CITEȘTE ȘI: Femeie din Slatina, găsită moartă în casă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.