Connect with us

ACTUAL

Primăria Caracal transformă unul dintre punctele termice din oraş într-o piaţă a producătorilor locali

Publicat

în

Primarul Caracalului Ion Doldurea are în plan să înfiinţeze o piaţă a producătorilor locali, în una din cele 11 puncte termice din municipiu pe care primăria le-a scos la licitaţie.

Primarul a explicat că municipalitatea a decis să valorifice aceste centrale termice care, timp de mai multe decenii, au fost abandonate.

„Avem centralele termice de cartier şi încercăm să le valorificăm. Este vorba despre clădiri care s-au degradat de-a lungul timpului. De aproape 20 de ani nu se mai foloseşte încălzirea centrală în Caracal. Multe dintre centrale au fost vandalizate şi s-a furat ce s-a putut din ele, în general fierul. Am licitat fierul vechi din circuite, reţeaua de termoficare şi din aceste centrale, iar centralele vor fi scoase la licitaţie. Am aprobat acest lucru în consiliul local”, a afirmat Doldurea.


Edilul a dezvăluit că unul dintre cele 11 imobile va rămâne în proprietatea municipalităţii, care îl va transforma în piaţă a producătorilor locali.

„Una dintre centrale o vom opri, probabil, şi pentru noi pentru că dorim să facem o piaţă a producătorilor locali, o iniţiativă de acest gen. Dar, ne vom consulta cu cetăţeni, iar decizia o vom lua ulterior”, a mai spus Doldurea.

Primarul a dat detalii şi despre cum se va desfăşura licitaţia publică.


„Licitaţia va fi cu camere de luat vederi, transmisă în direct, şi oricine poate să participe. Va exista un caiet de sarcini prin care sunt obligaţi să investească. Vom primi bani pe respectiva construcţie şi teren, anul viitor le vom impozita şi plus de asta se vor crea unul sau două locuri de muncă, în fiecare, indiferent de ce va fi acolo”, a conchis Ion Doldurea.

CITEŞTE ŞI: Staţie nouă de oxigen pentru Spitalul Caracal. Investiţia, finanţată de primărie

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Documentele de care au nevoie persoanele nevaccinate pentru a putea circula. DESCARCĂ formularele

Publicat

în

Noile restricții pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 intră în vigoare la miezul nopții de duminică spre luni. Astfel, atât persoanele nevaccinate, cât și cele care nu au trecut prin boală, nu vor mai putea circula, în intervalul 21.00-05.00, decât în baza unei declarații pe proprie răspundere sau a unei adeverințe din partea angajatorului.

Potrivit hotărâreii de Guvern care prevede restricţiile ce se vor aplica începând de luni, sunt anunmite situații în care se poate folosi declarația pe propria răspundere, scrie Realitatea Plus.

Aceste situații sunt următoarele:


-în interes profesional;
– pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță (inclusiv vaccinare);
– pentru achiziționarea de medicamente;
-pentru îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
– deces al unui membru al familiei.

Formular DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE.

Formular ADEVERINȚĂ ANGAJATOR.


CITEȘTE ȘI: România cere sprijin, însemnând medicamente, echipamente și personal, pentru pacienții cu COVID

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

GORJ: Accident la Bumbești Pițic. O femeie a ajuns la spital

Publicat

în

O femeie a ajuns la spital, duminică dimineață, în urma unui accident rutier care a avut loc în localitatea Bumbești Pițic din județul Gorj.

Potrivit ISU Gorj, o mașină s-a răsturnat în afara șoselei și, în urma evenimentului, o femeie a fost rănită, fiind nevoie să fie dusă la spital.

„Am fost solicitați să intervenim la un accident rutier, în localitatea Bumbești Pițic, în care a fost implicat un autovehicul care a părăsit partea carosabila și s-a răsturnat. La fața locului au fost direcționate două echipaje pentru descarcerare din cadrul ISU Gorj și două echipaje din cadrul SAJ Gorj. În urma impactului, o persoană de sex feminin a rămas prinsă în autovehicul și a fost scoasă de către martorii evenimentului. Victima a fost preluată de către un echipaj SAJ și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Târgu Jiu”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.


CITEȘTE ȘI: VIDEO: Peste 3 tone de tutun neprelucrat, ascunse într-un camion, descoperite la frontieră

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

România cere sprijin, însemnând medicamente, echipamente și personal, pentru pacienții cu COVID

Publicat

în

România are nevoie de medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale necesare în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19, iar CNSU a aprobat, în acest sens, solicitarea de asistență internațională prin Mecanismul European de Protecție Civilă. 

CNSU  a aprobat sâmbătă această hotărâre. Astfel, autoritățile din România solicită asistență internațională prin Mecanismului European de Protecție Civilă și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

De asemenea, potrivit deciziei CNSU, Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia medicamentele și echipamentele medicale și le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea și distribuirea acestora către spitalele care acordă asistență medicală pacienților cu COVID-19, în funcție de nevoile identificate.


Coordonarea echipajelor și echipelor medicale, precum și stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, mai arată decizia CNSU.

Totodată, Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România sunt abilitate să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru membrii echipelor care sosesc în România.

CITEȘTE ȘI: Pacienții transferați în străinătate se vor întoarce în țară pe cheltuiala statului. Anunț oficial


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.