Connect with us

ACTUAL

Președintele Federației Române de Atletism a verificat viitoarea bază sportivă din Craiova. „Viitorul sportului este la comunitățile locale”

Publicat

în

Președintele Federației Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a declarat, luni, cu ocazia unei vizite efectuate pe șantierul stadionului de atletism din Bănie, că a fost demarată, al nivel național, o campanie pentru a determina reprezentanții administrațiilor locale să se implice în viitorul sportului din România. În Bănie, Florea a găsit condiții pentru această dezvoltare, viitorul stadion pentru atleți promițând multe, după cum tocmai el a remarcat.

Președintele FRA a fost încântat de faptul că există și o pistă pentru încălzire, recomanadând ca aceasta să fie acoperită pentru a da un plus bazei sportive.

„Aveți o bază sportivă cum nu am mai văzut. Chiar nu vreau să vă laud, dar faptul că aveți și sală și stadion și pistă de atletism, cu siguranță va întregi partea de sport la Craiova. Deja concurați cu cele mai bune baze din România. Pentru atletism, sunteți în top! Nu știam că lucrările sunt așa de avansate. Eu am auzit că doriți să faceți deschiderea în primăvara aceasta, dar știți cum se mai zice, politicieni povestesc, dar astăzi treaba este clară. Sunt foarte încântat de faptul că aveți și o pistă de încălzire pe care mi-aș dori să o acoperiți, pentru că dă un plus mare față de foarte multe stadioane”, a declarat Florea.


Pentru inaugurare, Florea a venit cu ideea lansării unor invitații către cluburile sportive de peste hotare.

„Viitorul sportului este la comunitățile locale, de aici trebuie să plecăm. Noi am și început o campanie, împreună cu consiliul federal, să mergem cumva către autorități. Aici este un exemplu clar de bună practică. Faptul că se va da în folosință cu tot cu dotări înseamnă un lucru foarte mare. Vă propun o deschidere cu o competiție pentru copii sau chiar una mai mare. Federația Română își dorește să vă sprijine, poate invităm și cluburi din străinătate, din Bulgaria și Serbia. Dar este foarte bine că inaugurați stadionul cu tot ce are. Înainte se făcea construcția, după care se cumpărau panourile, se venea cu băncile… faptul că aveți și dotările înseamnă extraordinar de mult. Sunteți într-un stadiu foarte bun”, a mai spus președintele FRA.

Acesta este încrezător că în Bănie se vor putea organiza competiții naționale și internaționale.


„Aveți o comunitate foarte bună de atleți la Craiova. Acum 20-30 de ani, Craiova a fost extraordinar de în față cu performanțele și cred că acest stadion va readuce din nou comunității de atleți acea dorință de a face atletism. Înainte făceam doar crosuri, lucruri care nu necesită bază sportivă. Pot să le transmit acum tuturor celor din Craiova, dar și din județele alăturate că baza de atletism de aici este foarte bună și se vor muta destul de multe competiții, de nivel național, la Craiova. Ține și de consiliul federal, dar acum sunt destul de multe argumente să aducem aici competiții naționale și internaționale. Chiar ne gândim la o balcaniadă”, a completat Florea.

La rândul său, primarul urbei, Mihail Genoiu, a dat asigurări că administrația locală se implică în tot ceea ce înseamnă domeniu sportiv.

„Vreau să subliniez deschiderea spre sportul de masă, pentru că va fi un stadion deschis tuturor copiilor care vor să practice acest sport de atletism. Ca și fost atlet, vreau să vă spun că, la un moment dat, acolo unde era stadionul central, am venit cu clasa de la Carol I, nu mai știu în ce clasă eram, și notele ni s-au pus pe pista de atletism. Atunci m-a văzut pe mine unul dintre antrenorii de la cluburile de atletism din Craiova și din acel moment am devenit atlet. Asta am vrut să facem cu acest stadion. Vreau să scoatem copiii din tablete și din telefone și să-i aducem în lumea reală, a sportului și a sănătății, fie că este vorba de fotbal, înot, de atletism”, a spus Genoiu.

Potrivit constructorului, lucrările la stadionul de atletism se vor încheia în luna aprilie.

Clădirea principală a gradenelor (Corpuri A,B,C,D) va găzdui peste 5000 de locuri pentru spectatori, și dotări pentru sportivi, arbitri, media, etc. necesare desfășurării unor competiții omologate.

Valoarea totală a lucrărilor de execuție este de 46.518.437,56 lei cu TVA, investiția fiind din bugetul local.

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Râmnicu Vâlcea: Femeie infectată cu COVID-19, aflată în izolare la domiciliu, găsită decedată

Publicat

în

O femeie în vârstă de 68 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în izolare la domiciliu după ce fusese confirmată cu SARS-CoV2, a fost găsită decedată în locuinţa sa.

Potrivit IPJ, autorităţile au fost sesizate de un bărbat care a relatat că femeie nu răspunde la telefon de trei zile.


„Polițiștii din Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că, femeia era decedată și nu prezenta urme vizibile de violență. De asemenea, persoana în cauză a fost depistată pozitiv cu  SARS-CoV 2, în data de 31 august 2021,  aceasta fiind în izolare la domiciliu”, transmite IPJ Vâlcea.

O anchetă a fost deschisă de poliţişti.

„În continuare, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea,  pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, mai arată sursa citată.


CITEŞTE ŞI: Angajații din sectorul asistenței sociale vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau test negativ. Anunțul premierului

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO: Percheziții în mai multe județe, între care Dolj și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice și spălare de bani

Publicat

în

13 percheziții domiciliare au fost efectuate, joi, în județele Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj, Ilfov, Călărași și în București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și spălarea banilor.

Potrivit DIICOT, membrii grupării au modificat conturi legitime de pe portaluri de comerț online, prin alterarea unor date personale ale titularilor, vizând în principal conturile bancare asociate, determinând astfel persoanele vătămate să expedieze sumele de bani aferente bunurilor promise/oferite spre vânzare, în conturi bancare controlate de către membrii grupării infracționale.

De asemenea, aceștia au postat anunțuri fictive pe site-uri internaționale specializate în vânzarea de autoturisme sau închirieri imobile, și, ulterior, au deschis sau intermediat deschiderea de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniți din infracțiuni, atât în România, cât și în Marea Britanie și Italia, folosindu-se de documente de identitate falsificate.


„Pe parcursul cercetărilor efectuate până la data de 11.11.2020, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia și Italia. Din analiza datelor rezultate în urma perchezițiilor informatice efectuate în cauză asupra sistemelor informatice ridicate cu prilejul acțiunii din data de 11.11.2020, a datelor obținute în urma ordinelor europene de anchetă întocmite de către procurorul de caz, precum și din investigațiile specifice efectuate în cauză de către polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice, au fost identificați în cursul anului 2021, față de cei 12 membri identificați inițial, încă 14 noi membri ai grupării infracționale organizate”, informează DIICOT.

Pe parcursul cercetărilor efectuate în anul 2021, au fost identificate încă 3.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia Italia și S.U.A., numărul total al acestora fiind de aproximativ 5.000 de persoane.

Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate sumele de 44.928 lei, 870 euro, 70 lire sterline, 4 laptopuri, 5 stick-uri de memorie, 8 pliculețe care conțin o substanță pulverulentă de culoare albă, 10 telefoane mobile, un card de memorie, o tabletă, 13 cartele SIM, o unitate tip desktop și 4 carduri bancare.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi duse, în vederea audierii, șase persoane.

CITEȘTE ȘI: Şofer fără permis, urmărit de poliţie pe un drum comunal din Olt . A fost arestat preventiv pentru că nu avea permis de conducere

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Șofer de autobuz anchetat pentru că a lipit pe parbrizul mașinii afișe antivaccinare

Publicat

în

Un șofer de autobuz din Iași riscă să rămână fără loc de muncă după ce a lipit, pe parbrizul mașinii de serviciu, două afișe antivaccinare. A umblat așa cu autobuzul prin oraș câteva ore până când șefii lui au aflat, i-au cerut să dea jos cele două mesaje și au deschis o anchetă internă.

Ulterior bărbatul, în vârstă de 42 de ani și care lucrează de aproape 2 ani și jumătate ca șofer pe mijloacele de transport în comun din Iași, a pus fotografia cu autobuzul ca poză de profil pe rețelele sociale. De precizat că fotografia a fost distribuită, în nici 2 zile, de peste 700 de ori, potrivit Digi24.

„Sancțiunile diferă și pleacă de la avertisment, la desfacerea contractului de muncă. Politica noastră este de a respecta toate legile în vigoare și ceea ce a făcut conducătoul auto contravine politicilor noastre, cu atât mai mult cu cât în regulamentul de ordine interioară este prevăzut faptul că este interzis afișajul de către angajați în mijloacele de transport, dacă acestea nu sunt aprobate,” a declarat Andreea Barna, purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași.


CITEȘTE ȘI: YouTube blochează canalul Senatului din cauza unor declarații ale Dianei Șoșoacă. La a treia abatere contul se va putea închide complet

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.