AcasăACTUALPremierul Nicolae Ciucă anunță un buget echilibrat și realist pentru anul viitor

Premierul Nicolae Ciucă anunță un buget echilibrat și realist pentru anul viitor

Bugetul pe anul 2022 va fi unul echilibrat, responsabil și realist, spune premierul Nicolae Ciucă. El precizează că bugetul nu prevede creșterea taxelor și a impozitelor. „Nu vom pune presiune pe mediul de afaceri”, adaugă Ciucă.

„Vom aproba un buget echilibrat, responsabil și realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanțare și să consolideze economia pe termen mediu și lung, valorificând resursele financiare oferite de UE”, spune premierul Nicolae Ciucă.

El afirmă că bugetul pe 2022 răspunde atât așteptărilor imediate, cât și unei viziuni de dezvoltare.


„Elaborarea bugetului e rezultatul unui proces responsabil, care ține cont de situațiile dificile cu care se confruntă România. Mă refer la criza sanitară, șocul prețurilor la energie…”, adaugă premierul.

El precizează că filosofia bugetului se fundamentează pe stabilitate și predictibilitate.

„Nu vom crește taxe și impozite, nu vom pune presiune pe mediul de afaceri. (…) Reducerea birocrației, extinderea digitalizării și reconsiderarea priorităților de finanțare în acord cu agenda europeană sunt coordonate respectate în bugetul pentru anul viitor”, subliniază Ciucă.


Aprobarea bugetului de stat pe 2022 și a celui asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 se află pe agenda ședinței de luni a Executivului.

Președintele PNL, Florin Cîțu, și-a arătat nemulțumirea că nu au fost alocate 7% din PIB pentru investiții.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu, despre protestele CFR Călători: „Fac apel la angajați să respecte cadrul legal. Nu a fost o grevă anunțată”

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri