Connect with us

ACTUAL

Portal de servicii electronice lansat de Consiliul Județean Dolj

Publicat

în

Consiliul Județean Dolj a lansat marţi un portal de servicii electronice prin care cetăţenii pot depune solicitări online, acte şi chiar pot iniţia proiecte. Răspunsurile din partea administrației județene se primesc tot electronic, persoana fiind notificată prin SMS sau email.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, și Larisa Răducan, director Departament Imagine din cadrul CJ Dolj, au prezentat portalul, într-o conferință de presă, menționând că reprezintă o simplificare a procedurilor atât pentru angajați cât și pentru cetățeni.

Prin intermediul ePortal, doljenii pot obține informaţii despre concesionare/închiriere/vânzare bunuri proprietate publică sau private, pot obține: acord prealabil lucrări în zona drumurilor judeţene; acord privind efectuarea de lucrări în clădirile de patrimoniu judeţean, pot solicita sprijin financiar pentru cazuri sociale, beneficiază de serviciul de comunicarea privind începerea lucrărilor de construire/desfiinţare; comunicarea privind încheierea execuţiei lucrărilor de construire/desfiinţare, pot solicita licenţă de transport.


Tot acest portal permite comunicarea bidirecțională între Consiliul Județean Dolj și alte instituții pentru emiterea unor avize/autorizații(exemplu avize tehnicoeconomice, avize documentații) sau avize aferente domeniului public sau privat al județului.

Proiectul a fost demarat în anul 2019 și are o valoare de 22 de milioane de lei.

Aceste noi servicii digitale au presupus și construirea unei imense baze de date și a unor aplicații specifice, care să le permită funcționarilor noștri să soluționeze, într-un timp cât mai scurt, solicitările cetățenilor.


În acest sens, au fost scanate aproape 100.000 de dosare aflate în arhiva instituției, iar procesul de retrodigitalizare continuă până la indexarea a peste 120.000 de dosare.

„Vine ca o apropiere între Consiliu și cetățeni. Această platformă face ca emiterea unor acte administrative pentru cetățeni să fie la îndemâna fiecăruia. Vom avea și o consultare online cu privire la proiectele implementate de noi și astfel cetățenii vor putea fi activi în a spune ce proiecte vor pentru Dolj sau să le îmbunătăească pe cele depuse de Consiliul Județean Dolj”, a menționat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Acesta a mai spus că portalul este al cincilea din toată țara, în celelalte județe fiind la nivel de discuție.

La rândul ei, Larisa Răducan, director Departament Imagine, a explicat că prin aceste servicii electronice, administrația publică județeană se aliniază celor europene.

„Prin acest proiect marcăm modernizarea administrației publice județene. Vorbim de altfel de lansarea noului site al CJ Dolj și a portalului de servicii electronice prin care relația dintre cetățean și instituție va fi simplificată. Astfel, administrația publică județeană se aliniază administrațiilor europene prin aceste măsuri care sunt necesare mai ales în aceastî perioadă în care pandemia Covid -19 a modificat intercațiunile umane și profesionale. Am convingerea că pașii pe care noi îi vom face în derularea acestui proiect vor fi un exemplu de bună practică”, a precizat Răducan.

Pentru intrarea în portal trebuie completat un formular cu datele personale și cele de legătură(un cont n.r.) pentru a putea fi contactat ulterior de către reprezentanții CJ Dolj, totul realizându-se online prin semnătură electronică.

Portalul este în cinci limbi străine și este făcut în așa fel încât să poată fi folosit și de persoanele cu dizabilități.

Reprezentanții Consiliului Județean Dolj au mai menționat că vor face un tutorial video pentru a înțelege toți cetățenii cum poate fi folosit.

ePortal poate fi găsit pe site-ul Consiliului Județean Dolj.

CITEȘTE ȘI: CRAIOVA: S-a semnat un nou contract de investiții pentru apă și canalizare în zona metropolitană

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

DOLJ: Bătrâna din Craiova, dată dispărută, a fost găsită pe un câmp de lângă Almăj

Publicat

în

Polițiștii doljeni au găsit-o, duminică după-amiaza, pe bătrâna în vârstă de 72 de ani, din Craiova, dispărută de la domiciliu în dimineaţa zilei de ieri.

Potrivit IPJ Dolj, căutările s-au desfășurat în locurile și mediile pe care bătrâna le frecventa, zona adiacentă locuinței acesteia, piețe, centre comerciale.

Întrucât aceasta a fost văzută, ca urmare a vizionarii unor imagini, surprinse de camerele de supraveghere în zona de ieșire din Craiova către Filiași, polițiștii au început căutarile în zona respectivă și în localitățile limitrofe, respectiv Almăj și Ișalnița.


„Astfel, în această după-amiază, bătrâna a fost găsită teafără, de o echipă formată din poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Melinești și Postului de Poliție Almăj, pe un câmp din extravilanul comunei Almăj. Din fericire, aceasta se afla în stare bună, fiind predată de polițiști familiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Secției 6 Poliție Craiova, Secției 1 Poliție Rurală Melinești, Serviciului Criminalistic Dolj, precum și jandarmi din cadrul IJJ Dolj și GJMb Craiova.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Razie în trafic, la Craiova. O șoferiță a fost prinsă drogată la volan, alte sute de amenzi date pentru viteză


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Accident mortal într-o localitate din județul Argeș. Un adolescent de 16 ani a decedat, după ce mașina în care se afla s-a răsturnat

Publicat

în

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Berevoești, județul Argeș, a decedat și un tânăr a ajuns la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc în localitatea Bughea de Jos. 

Potrivit IPJ Argeș, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Godeni, care conducea un autoturism pe DJ 732 C, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în partea stângă a drumului.

„În urma accidentului, un minor de 16 ani, din Berevoești, pasager în autoturism a decedat, iar conducătorul auto a fost rănit, fiind transportat la spital”, au precizat reprezentanții IPJ Argeș.


Pompierii care au ajuns la fața locului au menționat că mașina s-a răsturnat și apoi a revenit în poziția inițială.

În interior de aflau patru  tineri, iar dintre aceștia, șoferul și pasagerul din dreapta au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„La fața locului, pompierii au găsit pasagerul din dreapta cu vârsta de 16 ani, inconștient, pe care l-au extras și l-au predat ulterior unui echipaj SAJ. Șoferul cu vârsta de 21 de ani a fost preluat de un alt echipaj al SAJ. Militarii au asigurat și măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul intervenție”, informează ISU Argeș.


Polițiștii vor întocmi un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, continuând verificările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Razie în trafic, la Craiova. O șoferiță a fost prinsă drogată la volan, alte sute de amenzi date pentru viteză

Publicat

în

O femeie în vârstă de 31 de ani, din Craiova, este cercetată penal, după ce sâmbătă a fost prinsă drogată la volan. Alți doi craioveni au rămas fără permis, din cauza vitezei cu care circulau prin oraș. 

Porivit IPJ Dolj, cu ocazia unui control efectuat, femeia a fost testată cu aparatul alcooltest care a indicat un rezultat negativ.

De asemenea, aceasta a fost testată şi cu aparatul Drug Test care a indicat un rezultat pozitiv.


„În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

În ceea ce-i privește pe cei doi bărbați, unul circula cu mașina având o viteză de 114 km/h, iar celălalt cu 103 km/oră.

În ultimele 48 de ore, peste 100 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova, formaţiunilor rutiere din cadrul subunităţilor precum şi poliţişti de ordine publica cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.


Au fost aplicate 218 sancțiuni în cazul șoferilor care nu au respectat legea, din care 113 amenzi pentru depăşirea vitezei legale, în valoare totală de peste 60.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 21 de permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 15 infracțiuni la regimul circulației rutier.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Femeie din Craiova dispărută de acasă, căutată cu un câine de urmă

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.