Connect with us

ACTUAL

Polițiștii au primit ordin pe grupurile de WhatsApp, după ce masca a redevenit obligatorie în spațiile deschise: „Rog să avem rezultate”

Publicat

în

Bogdan Bănică, președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, acuză faptul că, după introducerea obligativității purtării măștii de protecție, polițiștii vor trebui să „vâneze” persoanele care nu se conformează întrucât norma de amenzi pe acest segment redevine activitate de bază.

Bogdan Bănică a făcut apel la polițiștii din stradă, ca, în cazul în care sunt forțați să amendeze populația, prin impunerea vreunui plan de amenzi, să nu se conformeze.

Întrucât avea informații că li se va cere acest lucru, Bănică, la rândul său a afăcut acest apel la colegii săi.

Acesta a anunțat, într-o postare pe pagina de Facebook, că ministrul Lucian Bode s-a revoltat din cauza acestei informații, motiv pentru care, Bănică a adus probe care să susțină afirmația.

„Prin vocea lui Georgian Drăgan, purtătorul de vorbe al M.A.I., ministrul Bode s-a arătat astăzi foarte revoltat de informația prezentată de mine conform căreia polițiștilor li se solicită să facă eforturi susținute pentru amendarea populației potrivit Legii 55/2020. Și pentru că îmi place să vorbesc “cu probe”, vă prezint tuturor, inclusiv stimabililor în cauză, dovada certă și de necontestat potrivit căreia polițiștii nu mai sunt lăsați să-și facă meseria, ci sunt transformați din nou în vânători de nemascați, așa cum anticipasem. În fapt, polițiștilor li se solicită prin mesaje pe grupurile de Whatsapp ca la sfârșitul acțiunilor <<să aibă “rezultate”>>, sub amenințarea voalată a analizei ulterioare”, a spus Bănică.

Rezultatele cerute în acel mesaj sunt de fapt amenzile aplicate, explică Bănică.

„Care este semnificația termenului “rezultate”? AMENZI! Asta înseamnă “rezultate”, amenzi! Amenzi la Legea 55, în detrimentul atribuțiilor de serviciu specifice pe care polițistul trebuie să le desfășoare!

După ce au eșuat lamentabil în gestionarea pandemiei Covid, după ce se băteau pe ciolan la Romexpo cu miile încălcând ostentativ ei înșiși legea, cunoscând iminența valului IV, guvernanții ne cer să revenim la amendarea cetățenilor pentru nepurtarea/purtarea necorespunzătoare a măștii! (mască pe care, între noi fie vorba, o poartă unii săptămâni în șir. De sărăcie, domnule Bode, de sărăcie!) Aaa, și să ne spălăm pe mâini, uitasem!”, a mai scris liderul de sindicat pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat explică ce se întâmplă cu spitalele: „Nu le închidem. Prioritizăm”

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Documentele de care au nevoie persoanele nevaccinate pentru a putea circula. DESCARCĂ formularele

Publicat

în

Noile restricții pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 intră în vigoare la miezul nopții de duminică spre luni. Astfel, atât persoanele nevaccinate, cât și cele care nu au trecut prin boală, nu vor mai putea circula, în intervalul 21.00-05.00, decât în baza unei declarații pe proprie răspundere sau a unei adeverințe din partea angajatorului.

Potrivit hotărâreii de Guvern care prevede restricţiile ce se vor aplica începând de luni, sunt anunmite situații în care se poate folosi declarația pe propria răspundere, scrie Realitatea Plus.

Aceste situații sunt următoarele:


-în interes profesional;
– pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță (inclusiv vaccinare);
– pentru achiziționarea de medicamente;
-pentru îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
– deces al unui membru al familiei.

Formular DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE.

Formular ADEVERINȚĂ ANGAJATOR.


CITEȘTE ȘI: România cere sprijin, însemnând medicamente, echipamente și personal, pentru pacienții cu COVID

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

GORJ: Accident la Bumbești Pițic. O femeie a ajuns la spital

Publicat

în

O femeie a ajuns la spital, duminică dimineață, în urma unui accident rutier care a avut loc în localitatea Bumbești Pițic din județul Gorj.

Potrivit ISU Gorj, o mașină s-a răsturnat în afara șoselei și, în urma evenimentului, o femeie a fost rănită, fiind nevoie să fie dusă la spital.

„Am fost solicitați să intervenim la un accident rutier, în localitatea Bumbești Pițic, în care a fost implicat un autovehicul care a părăsit partea carosabila și s-a răsturnat. La fața locului au fost direcționate două echipaje pentru descarcerare din cadrul ISU Gorj și două echipaje din cadrul SAJ Gorj. În urma impactului, o persoană de sex feminin a rămas prinsă în autovehicul și a fost scoasă de către martorii evenimentului. Victima a fost preluată de către un echipaj SAJ și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Târgu Jiu”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.


CITEȘTE ȘI: VIDEO: Peste 3 tone de tutun neprelucrat, ascunse într-un camion, descoperite la frontieră

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

România cere sprijin, însemnând medicamente, echipamente și personal, pentru pacienții cu COVID

Publicat

în

România are nevoie de medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale necesare în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19, iar CNSU a aprobat, în acest sens, solicitarea de asistență internațională prin Mecanismul European de Protecție Civilă. 

CNSU  a aprobat sâmbătă această hotărâre. Astfel, autoritățile din România solicită asistență internațională prin Mecanismului European de Protecție Civilă și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

De asemenea, potrivit deciziei CNSU, Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia medicamentele și echipamentele medicale și le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea și distribuirea acestora către spitalele care acordă asistență medicală pacienților cu COVID-19, în funcție de nevoile identificate.


Coordonarea echipajelor și echipelor medicale, precum și stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, mai arată decizia CNSU.

Totodată, Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România sunt abilitate să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru membrii echipelor care sosesc în România.

CITEȘTE ȘI: Pacienții transferați în străinătate se vor întoarce în țară pe cheltuiala statului. Anunț oficial


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.