AcasăACTUALPfizer şi BioNTech au depus documentele pentru autorizarea celei de-a treia doze...

Pfizer şi BioNTech au depus documentele pentru autorizarea celei de-a treia doze de vaccin

spot_img

Pfizer şi partenerul său BioNTech au depus la autorităţile de reglementare datele iniţiale ale unui studiu clinic în fază timpurile pentru autorizarea administrării celei de-a treia doze a vaccinului lor împotriva Covid-19, au anunţat cei doi producători de medicamente.

- Publicitate -

Pfizer şi BioNTech au anunţat că administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 a arătat un nivel semnificativ mai ridicat al anticorpilor de neutralizare a virusului iniţial SARS-CoV-2, comparativ cu primele două doze, precum şi împotriva variantelor Beta şi Delta, a anunţat Reuters.

Pfizer a afirmat că eficacitatea vaccinului său scade în timp, citând un studiu care a arătat o eficacitate de 84% la patru luni de la vaccinare, comparativ cu un vârf iniţial de 96%. Unele ţări, între care Israelul, au pus deja în practică planurile de a administra cea de-a treia doză de vaccin  produs de Pfizer şi BioNTech.


Cu toate acestea, decizia câtorva ţări bogate de a cumpăra doze pentru administrarea rapelui a stârnit nemulţumirea activiştilor din domeniul sănătăţii şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a cerut un moratoriu pentru rapeluri până cel puţin la sfârşitul lunii septembrie.

Pfizer şi BioNTech au precizat că toţi pacienţii din studiu au primit a treia doză, BNT162b2, la opt până la nouă luni de la a doua doză.

Cei doi producători de medicamente vor transmite datele studiului Agenţiei Europene pentru Medicamente şi altor autorităţi de reglementare în următoarele săptămâni. Aceştia au mai precizat că rezultatele unui studiu mai avansat referitor la eficacitatea administrării celei de-a treia doze sunt aşteptate în curând.


CITEȘTE ȘI: Federația Sanitas, despre testarea personalului medical cu bani proprii: „MS renunță la actul normativ”

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri