Connect with us

ACTUAL

Peste 60% dintre angajații spitalelor publice sunt vaccinați sau au trecut prin boală

Publicat

în

O primă evaluare a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul angajaților din spitalele publice din țară a fost efectuată de către Federația Sanitas, concluzi fiind că este 60% din personal este vaccinat sau a trecut deja prin boală.

Conform unei informări a Federației Sanitas din România, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

Tot în această valoare procentuală a fost inclusă și categoria celor care au contraindicații medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secțiune este foarte mic (sub 0,01%).


„Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât și pentru personalul TESA și administrativ”, informează Sanitas.

Potrivit sursei citate, 39,86% dintre cei angajați în spitalele publice au decis să amâne, cel puțin deocamdată, vaccinarea.

„Evaluarea este realizată de Federația Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eșantionul reprezentativ cuprinde atât instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, cât și pe cele care funcționează în rețele de instituții publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere și autorități publice centrale (Transporturi, Justiție, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Județene de Ambulanță și Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga țară”, mai spun reprezentanții Sanitas.


 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Craiova se apropie de SCENARIUL ROŞU. Care este incidența cazurilor Covid

Publicat

în

Municipiul Craiova se apropie de scenariul roșu, după ce marți rata de infectare a ajuns la 2,89 cazuri la mia de locuitori.

Alte opt localități din județ au o incedență a cazurilor de coronavirus peste pragul de 3.

Marți, în județul Dolj au fost confirmate alte 70 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.


Situația în județ este următoarea:

 

LOCALITATE

 

 

INCIDENȚA LA 1000 DE LOCUITORI

 

GHERCEŞTI 5,95  
FĂRCAŞ 4,77  
BECHET 4,65  
CÂRCEA 4,49  
CATANE 4,16  
CALOPĂR 4,07  
ŞIMNICU DE SUS 3,98  
TEASC 3,29  
VÂRTOP 2,96  
GALICIUICA 2,95  
GIUBEGA 2,92  
MUNICIPIUL CRAIOVA 2,89  
ROJIŞTE 2,75  
BĂILEŞTI 2,72  
ROBĂNEŞTI 2,71  
PIELEŞTI 2,61  
GALICEA MARE 2,53  
MĂCEŞU DE JOS 2,44  
MALU MARE 2,43  
ŢUGLUI 2,39  
ARGETOAIA 2,38  
MISCHII 2,36  
ORAŞ DĂBULENI 2,28  
CĂLĂRAŞI 2,22  
MELINEŞTI 2,11  
LEU 2,06  
PODARI 2  
SECU 1,96  
CELARU 1,88  
PERIŞOR 1,84  
MUNICIPIUL CALAFAT 1,78  
SEACA DE CÂMP 1,74  
VÂRVORU DE JOS 1,66  
MOŢĂŢEI 1,64  
GHINDENI 1,62  
BULZEŞTI 1,6  
RADOVAN 1,54  
COŞOVENI 1,5

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Pensia de urmaș. Ce trebuie să știe elevii și studenții

Publicat

în

Reprezentanții Casei Naţionale de Pensii Publice au anunţat condiţiile impuse pentru plata pensiilor de urmaş în acest an școlar, atât pentru elevi, cât și pentru studenți.

Astfel, elevii urmaşi care au împlinit vârsta de 16 ani au obligația să prezinte, până pe 25 septembrie 2021, adeverința din care să rezulte că urmează o formă de învățământ organizată.

„În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2021 se reține de la plată”, informează  Casa Naţională de Pensii Publice.


În privința studenților, aceștia trebuie să îndeplinească mai multe condiții, după caz: să depună la sediul caselor teritoriale de pensii  – până la data de 25 septembrie 2021 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor (model); să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2021 – adeverința în original sau copie/electronic din care să rezulte că, în anul universitar în curs, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii; să depună adeverința în original la sediul casei teritoriale de pensii – până la data de 25 decembrie 2021.

În cazul nerespectării condițiilor de mai sus, „drepturile de pensie de urmaș ale studenților se rețin la plată”.

CITEȘTE ȘI: 200 de meserii din România, DISPAR. Care este motivul


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

200 de meserii din România, DISPAR. Care este motivul

Publicat

în

Aproape 200 de meserii pe care nu le mai practică nimeni vor fi scoase din Codul Ocupațiilor. În schimb, vor fi introduse 1.800 de meserii noi, printre care cele de arhitect de interior sau auditor de securitate cibernetică.

Ceruitor de piastrine pentru acordeoane și aburitor de plută. Sunt două meserii reglementate oficial în România, pe care nu le mai practică nimeni.

Ele vor fi scoase din Codul Ocupațiilor, alături de meseriile de filator de corzi pentru piane, legător de păr, meşteşugar cenuşeritor și scuturător, potrivit Digi24.


În total, aproape 200 de specializări depășite de evoluția economică și socială vor dispărea, a anunțat Ministrul Muncii.

În schimb, vor fi introduse în Cod 1.800 de meserii noi, printre care cele de arhitect de interior, auditor de securitate cibernetică, director pentru relaţia cu investitorii.

CITEȘTE ȘI: Locuri de muncă LA STAT. Ce instituții din Gorj fac angajări


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.