AcasăACTUALPeste 258 de milioane de lei, suma plătită proprietarilor de pădure pe...

Peste 258 de milioane de lei, suma plătită proprietarilor de pădure pe ale căror terenuri există restricții de mediu

Peste 258 de milioane de lei a achitat în 2021 Ministerul Mediului ca plăți compensatorii pentru proprietarii de pădure.

Compensațiile au fost acordate, în baza legislației, proprietarilor de pădure pe ale căror terenuri există restricții de mediu în ceea ce privește exploatarea.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, susține că în ultimii ani alocarea bugetară pentru compensații a fost insuficientă, iar acest drept a rămas doar pe hârtie.


„Acum un an, am preluat MMAP cu restanțe majore la acest capitol și am stabilit că plata compensațiilor trebuie să devină o prioritate. Mă bucur să anunț astăzi că ne-am îndeplinit obiectivul și toate restanțele din 2019 și 2020 au fost achitate, iar sumele rămase de plătit pentru 2021 se vor achita în primul trimestru din 2022. Ne propunem ca, în perioada următoare, să dezvoltăm un sistem prin care aceste plăți să fie realizate la termen, astfel încât proprietarii de pădure vizați de restricții să beneficieze la timp de dreptul lor”, a declarat ministrul Mediului.

Din sumele aferente anului 2021 au fost plătite peste 41,5 milioane de lei (85,13%) pentru solicitările primite în baza art. 16 și art. 97 din Codul silvic și suma de 66,3 milioane de lei (63%) pentru solicitările depuse în baza HG nr. 447/2017.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Majorări salariale la CE Oltenia, din ianuarie


- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri