AcasăACTUALPeste 180 de pacienți s-au prezentat la Centrul de Evaluare COVID din...

Peste 180 de pacienți s-au prezentat la Centrul de Evaluare COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu

spot_img

Peste 180 de pacienți au beneficiat de serviciile medicale ale Centrului de evaluare COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, de la deschidere și până în prezent.

- Publicitate -

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu, în medie, zilnic s-au prezentat șapte pacienți pozitivi la coronavirus cu forme ușoare și medii (înscriși în aplicația CoronaForms-adică au test PCR sau antigen efectuat la o clinică autorizată sau unitate medicală cu paturi).

„La acest centru, aceștia beneficiază de evaluare-imagistică și biologică-, alte investigații medicale specifice, dar și de tratamentul necesar (medicamente antivirale). Totodată, dacă medicul consideră necesar, acestor pacienți li se pot administra anticorpi monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare. Până acum, 23 de pacienți au beneficiat de tratament cu antiviralul Molnupiravir, aprobat pentru tratamentul formelor uşoare până la moderate de COVID-19 la adulţii care prezintă un risc ridicat de progresie către forme severe de boală și deces”, a precizat Țicleanu.


Centrul de Evaluare a fost deschis în data de 27 ianuarie, în cadrul fostului Dispensar TBC de la Pasarelă (clădirea de pe strada A.I. Cuza).

Funcționează în regim de spitalizare de zi, cu un program de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

CITEȘTE ȘI: Aproape 11.000 de noi cazuri de COVID și 115 decese, raportate astăzi


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri