AcasăACTUALPeste 10.600 de ucrainieni au intrat în România în ultimele 24 de...

Peste 10.600 de ucrainieni au intrat în România în ultimele 24 de ore

spot_img

În ultimele 24 de ore au intrat în România 10.624 de cetățeni ucrainieni, iar dintre ei, 3.3360 au și părăsit țara. Doar 11 au solicitat azil în România.

- Publicitate -

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că România este pregătită să gestioneze un flux mare de tranzit la frontieră, în contextul conflictului din Ucraina, scrie Mediafax.

„Au fost adoptate măsurile necesare pentru întărirea controlului și supravegherea sporită a frontierei României. Punctele de trecere a frontierei sunt mobilizate la maxim și suntem pregătiți să suplimentăm și personalul dacă este necesar. Au fost intensificate măsurile de control la frontieră, s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate și s-a întărit cooperarea cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu în vederea unui schimb operativ de date și informații.
Am luat măsuri pentru prevenirea și contracararea faptelor care aduc atingere ordinii publice și siguranței cetățenilor”, a spus Lucian Bode.


Ministrul a prezentat situația tranzitului prin punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore.

Astfel, punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate de 111.817 persoane, din care 58.268 a fost pe sensul de intrare.

La frontiera cu Ucraina, numărul total de persoane care au tranzitat cele 6 puncte de trecere a frontierei a fost de 12.220. Dintre acestea 10.624 pe sensul de intrare în țară.


„10.624 comparați cu 4.041 cât s-a înregistrat înainte de izbucnirea conflictului. Din cei 10.624 de cetățeni ucrainieni care au intrat în România în 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei cu vecinii noștri, în special cu Bulgaria, respectiv Ungaria, au părăsit România 3.660 de persoane. În consecință, pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore au rămas 6.964 de persoane”, a mai spus Bode.

Doar 11 persoane au solicitat azil în România și se află în acest moment în cele 6 centre de azil.

În centre de azil, România are aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare fiind în acest moment de 50%.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri