AcasăACTUALPersoane din Gorj și Mehedinți, cercetate pentru contrabandă și camătă. Cum proceda...

Persoane din Gorj și Mehedinți, cercetate pentru contrabandă și camătă. Cum proceda grupul format anul trecut

spot_img

Zeci de persoane din Gorj și Mehedinți au ajuns la audieri, miercuri, în urma unor percheziții desfășurate pentru destructurarea unei grupări care este acuzată de comiterea infracțiunilor de contrabandă, camătă, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și trafic de droguri de risc. 

- Publicitate -

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2021, un bărbat ar fi iniţiat şi constituit, împreună cu alte două persoane, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile, din tutun, în mai multe localităţi, din judeţele Gorj şi Mehedinţi.

Ulterior, începând cu anul 2022, la grupul infracţional organizat, ar fi aderat alți trei bărbați, cu scopul de a sprijini activitatea infracţională a celor trei persoane.


Astfel, la intervale regulate de timp, unul dintre membrii grupării ar fi efectuat deplasări în municipiul Petroşani și în alte localităţi, din judeţele învecinate, de unde s-ar fi aprovizionat cu ţigarete de contrabandă, pe care, ulterior, le-ar fi transportat, depozitat şi distribuit, prin intermediul persoanelor din grupul infracţional.

Pentru a se asigura că activitatea infracţională desfăşurată nu va fi descoperită, liderul grupului ar fi schimbat, frecvent, autoturismele pe care le-ar fi folosit pentru transportul ţigaretelor şi ar fi utilizat, în comunicare, un limbaj codificat, pe diverse aplicaţii tip chat.

De asemenea, acesta ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, șapte persoane vătămate, cu sume de bani, percepând dobânzi considerabile.


„În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 38.950 de ţigarete netimbrate, 20 de telefoane mobile, cu cartelele SIM aferente, 12 pliculeţe cu fragmente vegetale, 4 grindere, un pistol cu glonţ, de calibru de 9 mm, cu 6 cartuşe aferente, un pistol cu aer comprimat, 10 comprimate de xanax, un cântar de precizie și 4.050 de lei”, arată Poliția Română.

CITEȘTE ȘI: De ce angajaţii Complexului Energetic Oltenia mor din cauza bolilor de inimă, cu ani înainte de pensie. Legătura directă dintre decese şi condiţiile de muncă, confirmată de specialişti

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri