AcasăACTUALPercheziţii la Caracal, într-un dosar privind vaccinarea la chiuvetă

Percheziţii la Caracal, într-un dosar privind vaccinarea la chiuvetă

spot_img

12 percheziţii domiciliare au fost desfăşurate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea Supremă, în sectorul 2 al Capitalei şi în Caracal, într-un dosar privind vaccinarea „la chiuvetă”.

- Publicitate -

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Curtea Supremă, în perioada august 2021 – prezent, personalul medical din cadrul unei clinici de vaccinare cu puncte de lucru în sectorul 2, municipiul București și municipiul Caracal, județul Olt a efectuat vaccinări prin metoda “la chiuvetă”.

Peste 1000 de persoane au obținut în mod fradulos, contra unor sume de bani, certificate digitale europene COVID, fără  însă a li se administra efectiv serul necesar vaccinării și chiar fără a fi prezenți fizic în centrul de vaccinare.


„Activitatea infracțională a fost susținută și de modalitatea de organizare a activității de vaccinare, exclusiv prin administrarea unei singure doze, în sensul că vaccinul solicitat la deschiderea centrului de vaccinare și care s-a utilizat în cadrul acestuia a fost Janssen (Johnson & Johnson), procedură ce implică administrarea unei singure doze”, explică procurorii.

Cele 12 percheziţii sunt desfăşurate de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IGPR,  DGPMB – Poliția Sectorului 2 București, IPJ Olt, IPJ Vâlcea și IPJ Gorj.

„Persoanele cercetate vor fi prezentate cu mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării activităților specifice de urmărire penală, urmând a fi dispuse măsurile procesual penale care se impun”, mai arată sursa citată.


Acuzaţiile în dosar vizează luarea de mită, darea de mită, cumpărarea de influență, falsul informatic și, respectiv, accesul ilegal la un sistem informatic.

CITEŞTE ŞI: Specialiștii angajați în pandemie vor putea fi menținuți în sistemul de sănătate

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri