Connect with us

ACTUAL

Pedeapsă DURĂ pentru un tânăr care a condus o maşină, fără permis, pe un drum judeţean din Olt. Instanţa a decis să-l condamne la închisoare CU EXECUTARE

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 31 de ani a fost condamnat la un an de închisoare cu executare după ce a condus un autoturism, pe drumul judeţean DJ 546 C Perieţi – Potcoava, deşi nu deţinea permis de conducere.

Fapta pentru care a fost condamnat tânărul s-a petrecut în anul 2019. Acesta a fost oprit de poliţişti, pe drumul ce leagă comuna Perieţi de oraşul Potcoava, în timp ce conducea un autoturism Audi A4, în maşină aflându-se alţi doi amici ai bărbatului.


Şoferul s-a „scuzat” în faţa poliţiştilor, arătând că tocmai ce cumpărase bolidul şi s-a gândit să facă o tură cu el, crezând că se află pe un drum agricol, deoarece se afla pe o porţiune fără indicatoare şi neasfaltată.

La fel ca poliţiştii, nici instanţa nu s-a lăsat impresionată de tânăr.

„Instanța înlătură susținerile inculpatului, în sensul că acesta a perceput drumul pe care a circulat ca fiind unul agricol, având în vedere că acesta face legătura între cele două comune, iar din consultarea hărții electronice disponibile se observă că lățimea drumului permite trecerea pe două sensuri a autoturismelor, iar pe de-o parte și de alta a drumului se află chiar și costrucții. De altfel, acesta este un drum județean care face legătura între două comune importante, sens în care nu pot fi reținute cele învederate de inculpat în cursul urmăririi penale în sensul că nu cunoștea că drumul pe care a condus este unul public. Din analiza coroborată a tututor mijloacelor de probă administrate în cursul urmăririi penale, analizate mai sus rezultă că inculpatul A.A.A. se face vinovat de comiterea faptei imputate”, reţine Judecătoria Slatina.


Judecătorii mai reţin că şoferul fără permis i-a pus în pericol pe ceilalţi participanţi la traficul rutier, dar şi pe ceilalţi doi ocupanţi ai autoturismului.

Astfel, tânărul în vârstă de 31 de ani a fost condamnat la un an de închisoare cu executare şi la plata a 800 lei, cheltuieli de judecată. Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

CITEŞTE ŞI: Un şofer din Slatina şi-a recuperat permisul în instanţă după ce a demonstrat că radarul poliţiştilor înregistrase altă maşină circulând peste viteza legală

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Adolescent dintr-o comună din Gorj, găsit mort în casă

Publicat

în

Un dosar a fost deschis de poliţiştii din Gorj după ce un adolescent în vârstă de 13 ani, din comuna Căpreni, a fost găsit mort, în pat, de către tatăl său.

Tatăl băiatului a sunat la 112, însă medicii de pe ambulanţă nu l-au mai putut salva.

„La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj care a constatat decesul minorului și o echipă operativă constituită la nivelul subunității care a efectuat cercetarea locului faptei.


În urma examinării vizuale a cadavrului nu s-au observat urme de violenţă la nivelul capului, trunchiului sau membrelor, acesta fiind transportat la Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, transmite IPJ Gorj.

CITEŞTE ŞI: Un deținut de la Penitenciarul Craiova a murit la spital


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Miros de gaze la două cafenele din Horezu (Vâlcea). Mai multe persoane au fost evacuate

Publicat

în

Mai multe persoane au fost evacuate din două cafenele, duminică seara, din cauza semnalării de miros de gaze, în oraşul Brezoi din Vâlcea.

Pompierii militari au intervenit, însă nu au fost detectate depăşiri.

„Din cauza semnalării mirosului de gaz la doi operatori economici de alimentație publică din orașul Brezoi; de pe strada Unirii; s-au evacuat 15 persoane aflate în acestea, s-a întrerupt energia electrică și asigurart un perimetru de siguranță. Pompierii militari  sunt la fața locului cu trei echipaje pentru gestionatre situației. La măsurătoare efectuata de echipajul CBRN nu au fost constatate depășiri ale valorilor normale la nici una din substanțele detectabile de către aparatura din dotare”, transmite ISU Vâlcea.


CITEŞTE ŞI: Aparatul radar poate înregistra pe timpul nopţii? Ce răspund poliţiştii

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

OMICRON: Carantină pentru cei ce vin din afara UE și formular de localizare

Publicat

în

Oficialii au anunţat că vor fi introduse restricții în România, după ce au fost confirmate două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Nicolae Ciucă a anunţat încă de aseară că va dispune primele măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a făcut declaraţii după ședința convocată duminică de premier, după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.


“Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, persoanele care vin din afara UE în România vor trebui să prezinte un test PCR făcut cu cel puțin 48 de ore înainte.

România va introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toți pasagerii care intră în țară, din 20 decembrie.

Măsurile au fost anunțate de ministrul Sănătății Alexandru Rafila și secretarul de stat Raed Arafat.


Aşadar, persoanele din afara UE care nu sunt vaccinate vor intra în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care vin din spațiul UE vor trebui să prezinte certificatul verde, iar persoanele nevaccinate care vin din zona roșie intră in carantină timp de 10 zile. Persoanele nevaccinate și care nu prezintă un test făcut cu 72 de ore înainte intră în carantină 14 zile, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Formularul de localizare a pasagerilor va trebui completat de toate persoanele care intră în România, din UE sau din afara uniunii.

Introducerea formularului va fi precedată de o stategie de comunicare, a anunțat Raed Arafat.

“Formularul de localizare a pasagerului sau PLF, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrarea în aeroporturi şi unde, persaoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă şi să îl prezinte la graniţă pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată. Acest formular urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de la directorul ANPC privind alegerea cadourilor pentru sărbători

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.