Connect with us

ACTUAL

Pacienții cu sistem imunitar slăbit au nevoie de anticorpi monoclonali pentru a fi protejați complet de Covid

Publicat

în

Pacienții cu sistem imunitar slăbit pot avea nevoie ca pe lângă vaccinare să poată beneficia și de profilaxie cu anticorpi monoclonali pentru a fi complet protejați.

Este vorba de pacienții diagnosticați cu diferite tipuri de cancer, pacienții dializați, persoane în tratament cu insulino-terapie sau cu afecțiuni autoimune și inflamatorii care pot compromite sistemul imun, scrie Antena 3.

Unele tratamente pe care le iau pacienții cronici, prin mecanismul lor de acțiune, pot bloca sistemul imun să producă anticorpii care să îi proteje de infecția cu SARS-COV2 și formele grave de COVID 19.


De asemenea, sunt persoane care se nasc cu sistem imun deficitar așa cum este cazul persoanelor diagnosticate cu imunodeficiențe primare. Pentru aceste categorii de pacienți s-au dezvoltat anticorpii monoclonali.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că evaluează mai multe tipuri de anticorpi monoclonali, unele cu rol terapeutic anti-COVID care se pot iniția în prima săptămână de la infectarea cu SARS-COV2, dar și o categorie nouă de anticorpi monoclonali cu rol preventiv privind infectarea cu SARS-COV2.

Anticorpii monoclonali sunt terapii deja existente în România și pe care pacienții cu diferite afecțiuni îi folosesc de foarte mulți ani, este vorba despre persoanele diagnosticate cu cu diferite tipuri de cancer, poliartrită reumatoidă, psoriazis, spondilită anchilozantă, artrită psoriazică, boli inflamatorii intestinale, lupus, etc. Aceste terapii sunt cunoscute de către pacienții sub denumirea de terapie biologică sau imunoterapie.


Alianța Pacienților Cronici din România salută pașii făcuți de către autoritățile române pentru a aduce în țară anticorpii monoclonali ca tratament pentru COVID19 și adresează un apel de a se continua demersurile necesare pentru a avea disponibilă cât mai repede și combinația de anticorpi monoclonali cu acțiune lungă pentru profilaxie.

AstraZeneca a înaintat o cerere către Agenţia Europeană a Medicamentului (FDA) pentru autorizația urgentă de utilizare a medicamententului Evusheld®, o combinație de anticorpi cu eliberare prelungită (LAAB), pentru profilaxia COVID-19.

Dacă va fi aprobat, AZD7442 ar fi primul LAAB care va primi certificat pentru prevenirea COVID-19. Este primul medicament cu date care demonstrează o reducere semnificativă statistic a riscului de a dezvolta o formă severă de COVID-19.

Evusheld® conţine tixagevimab și cilgavimab, doi anticorpi monoclonali, ce repezintă un tip de proteină concepută pentru a recunoaşte şi a se ataşa de o structură specifică, numită antigen.

Tixagevimab și cilgavimab au fost concepute pentru a se atașa la proteina spike a SARS-CoV-2, virusul care cauzează Covid-19, la nivelul a două situsuri diferite.

Când medicamentul Evusheld® se atașează la proteina spike, este de așteptat ca acesta să împiedice virusul să pătrundă în celulele organismului și să cauzeze infecția.

Utilizarea celor două substanțe combinate (tixagevimab și cilgavimab) pot avea un efect mai puternic împreună decât utilizarea fiecărei substanțe separat.

CITEȘTE ȘI: Caravana Vaccinării: Un medic din Sudan, care lucrează într-o comună din Dolj, a convins sute de persoane să se vaccineze

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Adolescent dintr-o comună din Gorj, găsit mort în casă

Publicat

în

Un dosar a fost deschis de poliţiştii din Gorj după ce un adolescent în vârstă de 13 ani, din comuna Căpreni, a fost găsit mort, în pat, de către tatăl său.

Tatăl băiatului a sunat la 112, însă medicii de pe ambulanţă nu l-au mai putut salva.

„La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj care a constatat decesul minorului și o echipă operativă constituită la nivelul subunității care a efectuat cercetarea locului faptei.


În urma examinării vizuale a cadavrului nu s-au observat urme de violenţă la nivelul capului, trunchiului sau membrelor, acesta fiind transportat la Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, transmite IPJ Gorj.

CITEŞTE ŞI: Un deținut de la Penitenciarul Craiova a murit la spital


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Miros de gaze la două cafenele din Horezu (Vâlcea). Mai multe persoane au fost evacuate

Publicat

în

Mai multe persoane au fost evacuate din două cafenele, duminică seara, din cauza semnalării de miros de gaze, în oraşul Brezoi din Vâlcea.

Pompierii militari au intervenit, însă nu au fost detectate depăşiri.

„Din cauza semnalării mirosului de gaz la doi operatori economici de alimentație publică din orașul Brezoi; de pe strada Unirii; s-au evacuat 15 persoane aflate în acestea, s-a întrerupt energia electrică și asigurart un perimetru de siguranță. Pompierii militari  sunt la fața locului cu trei echipaje pentru gestionatre situației. La măsurătoare efectuata de echipajul CBRN nu au fost constatate depășiri ale valorilor normale la nici una din substanțele detectabile de către aparatura din dotare”, transmite ISU Vâlcea.


CITEŞTE ŞI: Aparatul radar poate înregistra pe timpul nopţii? Ce răspund poliţiştii

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

OMICRON: Carantină pentru cei ce vin din afara UE și formular de localizare

Publicat

în

Oficialii au anunţat că vor fi introduse restricții în România, după ce au fost confirmate două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Nicolae Ciucă a anunţat încă de aseară că va dispune primele măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a făcut declaraţii după ședința convocată duminică de premier, după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.


“Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, persoanele care vin din afara UE în România vor trebui să prezinte un test PCR făcut cu cel puțin 48 de ore înainte.

România va introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toți pasagerii care intră în țară, din 20 decembrie.

Măsurile au fost anunțate de ministrul Sănătății Alexandru Rafila și secretarul de stat Raed Arafat.


Aşadar, persoanele din afara UE care nu sunt vaccinate vor intra în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care vin din spațiul UE vor trebui să prezinte certificatul verde, iar persoanele nevaccinate care vin din zona roșie intră in carantină timp de 10 zile. Persoanele nevaccinate și care nu prezintă un test făcut cu 72 de ore înainte intră în carantină 14 zile, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Formularul de localizare a pasagerilor va trebui completat de toate persoanele care intră în România, din UE sau din afara uniunii.

Introducerea formularului va fi precedată de o stategie de comunicare, a anunțat Raed Arafat.

“Formularul de localizare a pasagerului sau PLF, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrarea în aeroporturi şi unde, persaoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă şi să îl prezinte la graniţă pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată. Acest formular urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de la directorul ANPC privind alegerea cadourilor pentru sărbători

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.