AcasăACTUALOlt: Sunt şcoli şi grădiniţe care fac testarea preşcolarilor şi elevilor, la...

Olt: Sunt şcoli şi grădiniţe care fac testarea preşcolarilor şi elevilor, la clasă. În alte cazuri s-a ales scenariul „mixt”

În 11 şcoli şi grădiniţe din judeţul Olt, testele de salivă pentru elevi sunt făcute la unitatea de învăţământ, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar. În tot atâtea unităţi, testarea se face atât la şcoală, cât şi acasă de către părinţi.

Dacă în majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ, testarea rapidă a preşcolarilor şi elevilor se face acasă de către părinţii, care trimit rezultatul online către profesori, există şi şcoli sau grădiniţe care au ales să testeze copiii la sosirea în clase.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, este vorba despre cinci şcoli şi grădiniţe din comuna Dăneasa şi câte una din comunele Făgeţelu, Grădinari şi Topana. Aceeaşi soluţie a fost aleasă şi la Centrul pentru Educaţiei Incluzivă Balş, dar şi la Grădiniţa cu Program Normal nr. 11 Slatina.


Totodată, în alte 11 unităţi de învăţământ din judeţ, testarea se face atât de către părinţi, cât şi la şcoală.

În judeţul Olt mai sunt şcoli şi grădiniţe unde orele se desfăşoară online, dar nu din cauza pandemiei COVID-19, ci din cauza unor lucrări nefinalizate. Potrivit ISJ, aceste situaţii se regăsesc în Potcoava, la Grădiniţa Baldovineşti, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 Balş şi la Topana.

Tot online se desfăşoară orele şi şcoal şi grădiniţa din Bărăşti, însă aici motivul este că mai puţin de 60% dintre dascăli s-au vaccinat împotriva COVID-19.


CITEŞTE ŞI: Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea obligatorie: „Trebuie să rămână o ultimă măsură, dacă toate celelalte eșuează și vezi că mor oamenii”

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri