AcasăACTUALOlt: O femeie infectată cu virusul gripal tip A H3, a murit....

Olt: O femeie infectată cu virusul gripal tip A H3, a murit. Este al doilea caz din România

spot_img

O femeie în vârstă de 78 de ani, din judeţul Olt, infectat cu virusul gripal A H3, a murit la Spitalul Slatina, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, boala a debutat în urmă cu 10 zile. Femeia a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pe 1 aprilie, la Secţia Boli Infecţioase, iar următoarea zi a fost transferată la Secţia Terapie Intensivă, intubată.

„Pacienta a fost internată, în intervalul 01-17.04.2022, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Deoarece, încă de la internare, evoluţia stării de sănătate a pacientei a fost nefavorabilă, la câteva ore de la internare, a fost transferată în Secţia ATI, cu aplicarea manevrelor de terapie intensivă (oxigenoterapie, ventilaţie mecanică)”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.


Pacienta a fost testată pozitivă pentru infecţia cu virus gripal tip A, subtip H3. Decesul a survenit în data de 17 aprilie.

Potrivit DSP, la nivelul judeţului Olt, sunt 30 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A, subtip H3.

Acesta este al doilea deces din România al unui pacient infectat cu virusul gripal. Primul a fost un bărbat în vârstă de 58 de ani din judeţul Timiş, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat anti-gripal.


CITEŞTE ŞI: O refugiată din Ucraina a reclamat că a fost agresată sexual în timp ce era cazată la o mănăstire. Vizat, stareţul

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri