Connect with us

ACTUAL

Ofera gradinii tale ceea ce are nevoie – achizitioneaza un sistem de irigat

Publicat

în

In ultimii ani, in tara noastra, putini au ramas agricultorii care nu au apelat la sisteme de irigat in gradinile lor. In general, cei care au ramas la vechile metode prin care isi pot uda gradina sunt cei ai caror gradini sunt de mici dimensiuni si cei care nu isi castiga existenta din munca in gradina. Restul categoriilor de agricultori au decis ca vor sa profite de avantajele pe care le aduc sistemele de irigat si au investit bani in unul.

La fel ca majoritatea produselor, si aceste sisteme de irigat se impart in mai multe categorii, in functie de modul in care sunt montate sau in functie de cum acestea se comporta. Tipurile de sisteme de irigare cele mai cunoscute sunt sistemele cu aspersie si cele cu microaspersie. In continuare vom vorbi despre avantajele aduse de un astfel de sistem si factorii in functie de care vom alege tipul sistemului.


 

Ce avantaje aduce un sistem de irigat? Isi merita pretul?

Sistemele de irigare au fost create cu scopul de a ajuta, motiv pentru care din start ele aduc un avantaj. Ele vor sa vina in ajutorul agricultorilor si a gradinarilor, facand o parte din munca in locul lor. In momentul in care gradina detinuta este una de mari dimensiuni, timpul petrecut pentru a o ingriji creste cu fiecare metru patrat de gradina in plus. Sistemele de irigare au aparut tocmai pentru a micsora puternic acest timp.

Udarea unei gradini la mana nu este doar consumatoare de timp, ci si de energie. Astfel o gradina de mari dimensiuni poate extenua persoana a carei rol este udarea gradinii. Folosirea unui sistem, pe de alta parte, va elimina factorul fizic al procesului si permite persoanelor sa se axeze pe alte treburi in gradina, lucru care face toti banii.


 

Cum aleg un astfel de sistem?

Tipul sistemului trebuie ales in functie de tipul gradinii (deschisa sau inchisa – sera) si in functie de modul in care dorim sa se faca udarea (extern sau in interiorul pamantului). Realizarea unui sistem se face de catre un personal specializat care poate imbina mai multe dintre tipurile existente. Astfel, putem ajunge la niste sisteme de irigat ce pot fi folosite atat pentru udarea semintelor si hidratarea solului, cat si pentru racorirea plantelor si udarea stratului exteriol al pamantului. Pentru alegerea celui mai potrivit sistem, atat pentru nevoile dumneavoastra, cat si pentru cele ale gradinii, puteti apela oricand la o persoana specializata care va va spune exact lucrurile de care aveti nevoie si va va ajuta si la achizitie si montare.

 

Daca doriti sa aduceti o schimbare in gradina, regalfermierul.ro sta la dispozitia dumneavoastra

Daca doriti sa aduceti o schimbare in viata dumeavoastra si alegeti sa optati pentru anumite modele de sisteme de irigare, o gama larga de produse o puteti gasi la Regal Fermierul. Elementele componente ale sistemelor se vand separat, motiv pentru care puteti crea un produs care sa satisfaca toate cerintele dumneavoastra.

De asemenea, printre produsele Regal Fermierul se gasesc si multe dintre tipurile de folie solar si plase ce se folosesc pentru a proteja gradina. Toate aceste produse se pot gasi pe regalfermierul.ro, site de pe care puteti sa faceti direct cumparaturile. Preturile sunt unele pe masura calitatii produselor, iar numarul de oferte este destul de crescut pe tot parcursul anului.

 

Date de contact:

Telefon: 0769 493 825 /  0336 802 328

E-mail: contact@regalfermierul.ro

Adresa: Comuna Matca, Județul Galați

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Patronii de restaurante din Olt, instruiţi pe tema verificării certificatului verde COVID

Publicat

în

Reprezentanţii sectorului HoReCa din judeţul Olt, inclusiv deţinători de săli de evenimente, au avut o întâlnire, miercuri, cu prefectul de Olt şi reprezentanţii poliţiei şi ISU, pe tema certificatului verde COVID, document care a devenit obligatoriu pentru accesul în baruri, restaurante sau cafenele.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a declarat că a făcut un apel către organizatorii de evenimente private să respecte reglementările în vigoare pentru a preveni apariția de noi cazuri de COVID-19, inclusiv obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al UE privind COVID -19 prin utilizarea aplicației Check DCC.

CITEŞTE ŞI: Intrarea în restaurant POSIBILĂ cu certificatul verde al altei persoane? Ce spun reprezentanții HoReCa


„Obiectivul acestei întâlniri a fost acela de a asigura o mai bună punere în aplicare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului  specifice acestui sector de activitate. Mă refer la permiterea accesului la evenimente private (nunţi, botezuri) ori la restaurant doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, adică acele persoane care deţin un certificat digital al Uniunii Europene privind COVID-19”, a transmis prefectul.

Certificatul digital poate fi descărcat de pe portalul certificat-covid.gov.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Moarte cumplită pentru un bărbat din Argeş. A sfârşit strivit sub o macara

Publicat

în

Un bărbat a murit, miercuri, după ce a fost prins sub o macara în localitatea Ştefăneşti din judeţul Argeş.

Au intervenit pompierii cu un echipaj de descarcerare grea și un echipaj de terapie intensivă mobilă.

Din păcate, bărbatul prezintă leziuni incompatibile cu viaţă. A fost declarat decesul.


O anchetă a fost deschisă de poliţişti.

“Bărbatul este decedat. Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut”, transmite IPJ Argeş.

CITEŞTE ŞI: GRAV accident în Argeş. Motociclist intrat într-un cap de pod (UPDATE)


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Anunţ OFICIAL: Începe administrarea dozei a treia a vaccinului anti-COVID în România

Publicat

în

Membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, miercuri, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.

Doza 3 este ferm recomandată:

  • persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
  • persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

„Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ”, transmite CNCAV.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.


Doza de rapel se va efectua indiferent de schema inițială numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3)

Se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.


Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/ a municipiului București.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

CITEŞTE ŞI: Certificatul verde va fi obligatoriu în restaurante, la nunți și la activități în spații închise, începând de luni

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.