AcasăACTUALObligarea cadrelor medicale de a se vaccina, nejustificată. Ce spun reprezentanții SANITAS

Obligarea cadrelor medicale de a se vaccina, nejustificată. Ce spun reprezentanții SANITAS

spot_img

Obligarea vaccinării cadrelor medicale este considerată nejustificată, anunță Federația Sanitas din România.

- Publicitate -

Rata vaccinării şi a imunizării prin boală a personalului medical din unităţile publice, de 60%, este de aproape 2,5 ori mai mare decât rata naţională a vaccinării, astfel că obligarea cadrelor medicale pentru  vaccinare sau la testare periodică pe banii lor nu se justifică, menționează  într-un comunicat publicat luni, Federaţia Sanitas din România.

Federaţia Sanitas consideră că rata medie de 60,14% de angajaţi din sistemul sanitar vaccinaţi sau trecuţi prin boală demonstrează că această personalul sanitar nu constituie un risc major de infectare.


„Pe categorii profesionale, cea mai mare rată procentuală este înregistrată în rândul medicilor (71,36%), iar cea mai scăzută în rândul personalului sanitar auxiliar (52,8%). În baza datelor colectate, putem concluziona că numărul personalului imunizat prin vaccinare sau în urma trecerii prin boală este foarte aproape de valoarea procentuală necesară atingerii acelui nivel numit ‘imunizare în masă” mai este menționat în comunicat.

Federația Sanitas consideră că campanie mai coerentă, mai bine ţintită şi mai bine documentată, desfăşurată de autorităţi, ar putea fi o soluţie mai corectă şi mai onestă pentru creşterea numărului de vaccinaţi anti COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Rafila critică Guvernul pentru nereuşita campaniei de vaccinare


- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri