AcasăACTUAL,,Noaptea Cercetătorilor" la Universitatea din Craiova

,,Noaptea Cercetătorilor” la Universitatea din Craiova

Ediția din acest an a evenimentului ,,Noaptea Cercetătorilor Europeni” are loc vineri, la Universitatea din Craiova, sub sloganul de deschidere ,,Opening Up”. În acest an organizatorii și-au propus să sărbătorească știința ,,ca erou ce a făcut posibilă deschiderea lumii”.

Evenimentul ,,Noaptea Cercetătorilor” este organizat de marile orașe universitare românești: Iași, Timișoara, Craiova, Constanța și Sibiu, în colaborare cu partenerii lor tradiționali și autoritățile locale, alături de festivaluri științifice locale sau asociații științifice.

În Craiova, vineri de la ora 16.30 toți cei interesați de știință sunt invitaţi să participe la eveniment, online, de pe pagina de facebook dar și de pe https://noapteacercetatorilor.ro/.


Evenimentul are ca scop promovarea științei și promovarea impactului pe care îl au cercetătorii în viețile noastre și a evoluției.

Pe lângă incursiunile în laboratoarele Universității din Craiova, vizitatorii vor putea participa la trei prelegeri de excepție susținute de trei invitați de onoare. Este vorba de Dan STOIANOVICI, de la „Johns Hopkins” University, Baltimore, Maryland, S.U.A., Director Program Robotică Medicală, Horia PINTILIE, UBISOFT Romania, Universitatea Politehnica din București, Technology Director,  ing. Daniel STANA, Hella Craiova.

De la ora 18.00, publicul este invitat la masa rotundă online pentru companii din zona Olteniei, cu tema: „Noi programe europene pentru IMM-uri inovative  din regiunea Sud-Vest Oltenia”, moderator prof.univ.dr. Radu Constantinescu, Universitatea din Craiova, Expert Enterprise Europe Network (EEN).


Ca și la celelalte ediții, elevii pasionați de știință sunt invitați să participe la concursuri cu premii care, cu siguranță, îi vor bucura.

Ca și în anii precedenți, publicul va vedea experimente din toate zonele de cunoaștere.

Facultatea de Științe va prezenta experimente precum: Materiale hibride utilizate pentru depoluarea apelor uzate sau ParkApp – Aplicație inteligentă pentru gestiunea locurilor de parcare, nu vor lipsi nici domeniile umanist, artistic, social, teologic.

,,Conceptul va fi extins pentru a sublinia rolul cheie pe care îl va juca cercetarea într-o recuperare sustenabilă post-Covid, un proces care va permite societăților să avanseze către un viitor mai curat, mai durabil, neutru din punct de vedere al „amprentei carbonului”. Încrederea publicului în știință vine cu o responsabilitate mai mare pentru cercetători: „Opening Up Science” va transmite, de asemenea, un mesaj cheie către comunitatea cercetătorilor care trebuie să se deschidă publicului. Folosind evenimentul nostru ca exemplu de bune practici, vom evidenția importanța angajamentului public și a educației științifice ca elemente vitale pentru a face știința cu adevărat mai deschisă în societate”, au transmis reprezentanții evenimentului.

Anul trecut, din cauza situației epidemiologice, evenimentul a fost desfășurat online.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Strat de zăpadă de 10 centimetri pe Transfăgărășan. Utilajele intervin pentru curățarea carosabilului

- Advertisement -spot_img
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri