Connect with us

ACTUAL

NEVACCINAT, şeful ISU Timiş este internat la spital cu COVID-19

Publicat

în

Șeful pompierilor timișeni, Lucian Mihoc, a fost internat la Spitalul „Victor Babeș” după ce s-a infectat cu coronavirus. Mihoc nu este vaccinat.

Colonelul Lucian Mihoc a fost internat în cursul zilei de miercuri la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Șeful pompierilor din județ, comandantul ISU Banat, spun sursele noastre, nu era vaccinat și a fost testat pozitiv la noul tip de coronavirus. Reprezentanții inspectoratului au confirmat pentru Tion că șeful lor are Covid-19, dar au refuzat să ofere alte informații.

Comandantul pompierilor timișeni are o stare de sănătate relativ bună și este ținut sub observație de medicii de la Pădurea Verde. În cursul zilei de miercuri, ISU Banat a decis să trimită o mașină de pompieri care să stea în curtea Spitalului „Victor Babeș”, la solicitarea directorului care se teme de un incendiu pe fondul incidentelor din ultima perioadă.


Și subprefectul de Timiș Ovidiu Drăgănescu a fost confirmat zilele acestea cu coronavirus.

Vă reamintim, ISU Banat s-a confruntat cu mai multe probleme legate de infectările cu noul tip de coronavirus, de la începutul pandemiei.

În iulie 2020, activitatea Detașamentului de Pompieri Lugoj a fost oprită complet după ce unul dintre pompieri a fost depistat pozitiv la noul tip de coronavirus. Spațiile au fost dezinfectate, iar pompierii au fost trimiși acasă până la sosirea tuturor rezultatelor. La momentul respectiv, conducerea ISU Banat a dislocat forțe din Timișoara pentru a se asigura că pompierii pot interveni la incendiile anunțate în zona lugojului.


Ulterior, în noiembrie 2020, ISU Banat avea să se confrunte din nou cu noul tip de coronavirus. Atunci, cei de la DSP Timiș au anunțat că în cadrul instituției există un focar, după ce au înregistrat 10 cazuri de pompieri bolnavi de covid.

Tot în noiembrie, la câteva zile după anunțul DSP, numărul pompierilor din Timiș bolnavi de coronavirus a crescut rapid la 25. 18 dintre cazuri erau înregistrate atunci la Detașamentul 2 Pompieri Timișoara și 7 în cadrul altor structuri ale ISU Banat.

Câteva luni mai târziu, în februarie 2021, la ISU Banat avea să izbucnească un alt focar. De această dată 8 pompieri au fost depistați cu noul tip de coronavirus.

Pompierii timișeni au fost în prima linie în lupta cu noul tip de coronavirus încă de la începutul pandemiei. Au îndemnat în permanență populația să păstreze măsurile de protecție sanitară și au îndemnat timișenii să fie responsabili și să se vaccineze. Ultimul mesaj care îndeamnă la responsabilitate și vaccinare a fost transmis de pompieri, prin sistemul Ro-Alert, în 6 octombrie.

CITEŞTE ŞI: Ce spune Iohannis despre obligativitatea vaccinării la profesori şi medici: Este o măsură în discuţie

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Documentele de care au nevoie persoanele nevaccinate pentru a putea circula. DESCARCĂ formularele

Publicat

în

Noile restricții pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 intră în vigoare la miezul nopții de duminică spre luni. Astfel, atât persoanele nevaccinate, cât și cele care nu au trecut prin boală, nu vor mai putea circula, în intervalul 21.00-05.00, decât în baza unei declarații pe proprie răspundere sau a unei adeverințe din partea angajatorului.

Potrivit hotărâreii de Guvern care prevede restricţiile ce se vor aplica începând de luni, sunt anunmite situații în care se poate folosi declarația pe propria răspundere, scrie Realitatea Plus.

Aceste situații sunt următoarele:


-în interes profesional;
– pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță (inclusiv vaccinare);
– pentru achiziționarea de medicamente;
-pentru îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
– deces al unui membru al familiei.

Formular DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE.

Formular ADEVERINȚĂ ANGAJATOR.


CITEȘTE ȘI: România cere sprijin, însemnând medicamente, echipamente și personal, pentru pacienții cu COVID

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

GORJ: Accident la Bumbești Pițic. O femeie a ajuns la spital

Publicat

în

O femeie a ajuns la spital, duminică dimineață, în urma unui accident rutier care a avut loc în localitatea Bumbești Pițic din județul Gorj.

Potrivit ISU Gorj, o mașină s-a răsturnat în afara șoselei și, în urma evenimentului, o femeie a fost rănită, fiind nevoie să fie dusă la spital.

„Am fost solicitați să intervenim la un accident rutier, în localitatea Bumbești Pițic, în care a fost implicat un autovehicul care a părăsit partea carosabila și s-a răsturnat. La fața locului au fost direcționate două echipaje pentru descarcerare din cadrul ISU Gorj și două echipaje din cadrul SAJ Gorj. În urma impactului, o persoană de sex feminin a rămas prinsă în autovehicul și a fost scoasă de către martorii evenimentului. Victima a fost preluată de către un echipaj SAJ și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Târgu Jiu”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.


CITEȘTE ȘI: VIDEO: Peste 3 tone de tutun neprelucrat, ascunse într-un camion, descoperite la frontieră

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

România cere sprijin, însemnând medicamente, echipamente și personal, pentru pacienții cu COVID

Publicat

în

România are nevoie de medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale necesare în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID-19, iar CNSU a aprobat, în acest sens, solicitarea de asistență internațională prin Mecanismul European de Protecție Civilă. 

CNSU  a aprobat sâmbătă această hotărâre. Astfel, autoritățile din România solicită asistență internațională prin Mecanismului European de Protecție Civilă și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

De asemenea, potrivit deciziei CNSU, Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia medicamentele și echipamentele medicale și le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea și distribuirea acestora către spitalele care acordă asistență medicală pacienților cu COVID-19, în funcție de nevoile identificate.


Coordonarea echipajelor și echipelor medicale, precum și stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, mai arată decizia CNSU.

Totodată, Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România sunt abilitate să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru membrii echipelor care sosesc în România.

CITEȘTE ȘI: Pacienții transferați în străinătate se vor întoarce în țară pe cheltuiala statului. Anunț oficial


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.