AcasăACTUALNereguli la trei depozite de material lemnos din Olt. Ce au găsit...

Nereguli la trei depozite de material lemnos din Olt. Ce au găsit poliţiştii

spot_img

Poliţiştii olteni au aplicat amenzi şi au confiscat cantităţi însemante de material lemnos, în urma unor controale desfăşurate în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și ai Ocolului Silvic Caracal.      

- Publicitate -

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuţ Vasiloaica, a declarat că la două societăți comerciale s-a constatat faptul că există diferențe între stocurile scriptice/înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului, existând o lipsă de 6,87 metri cubi de cherestea, respectiv de 14,84 metri cubi de cherestea.

„Cele două societăți comerciale au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1.000, respectiv de 5.000 de lei, fiind dispusă confiscarea valorică a celor două cantități de material lemnos, în valoare de 5.976 de lei și 12.910 lei, conform art. 19 alin. 2, lit. e, punct 1, respectiv punct 2 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare”, spune reprezentantul IPJ.


De asemenea, la o altă societate comercială s-a constatat faptul că aceasta a primit și depozitat cantitatea de 17,94 metri cubi, lemn de foc specia salcâm, fag și stejar, fără a fi respectate prevederile legale, respectiv fără a fi înregistrată în aplicația SUMAL.

„Administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei și a fost dispusă confiscarea cantității de 17,94 metri cubi de material lemnos, conform art. 19 alin. 1 lit. b din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare, fiind lăsată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Caracal”, mai arată poliţiştii.

CITEŞTE ŞI: Trafic rutier restricţionat, pe un drum naţional din Vâlcea


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri