Connect with us

ACTUAL

Municipiul Craiova va deveni un mare șantier. Încep lucrările la rețeaua de apă și canalizare și în zona de Est a orașului

Publicat

în

Un nou contract de execuție lucrări  în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” a fost semnat miercuri, fiind vorba despre „Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Est a Municipiului Craiova”. 

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Craiova, investițiile care se vor face în baza acestui contract vizează lucrări în cartierele Bariera Vâlcii, Drumul Apelor, Plaiul Vulcănești, Valea Roșie – unde se extinde rețeaua de alimentare cu apă a cartierului ANL, dar și în Craiovița Nouă, 1 Mai, zona de la Podul Consul până la „Niela”.

Licitația a fost câștigată de ASOCIEREA S.C. DSE CONSULTING S.R.L. – S.C. THERMAL PIPES SOLUTIONS S.R.L. – S.C. UTALIM S.A., la o valoare de 82.611.548,26 Lei, fără TVA.


„Lucrările aferente contractului „DJ-CL-01 Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Est a Municipiului Craiova”, cuprind extinderea rețelei de alimentare cu apă în cartierul ANL din Valea Roșie pe o lungime de 1.858 metri, reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime totală de 7.327 metri, extinderea rețea de canalizare pe o lungime de 29.746 metri, incluzând 1.991 racorduri și 833 cămine de vizitare, reabilitarea rețeței de canalizare pe o lungime de 24.380 metri, incluzând 1.429 racorduri și 865 cămine de vizitare, dar și construcția unui număr de 5 stații noi de pompare a apei uzatei (și conductele de refulare aferente), precum și reabilitarea stațiilor de pompare a apei uzate din Craiovița Nouă și 1 Mai”, sea rată în comunicatul de presă.

Contractul include lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice,testare și punere în funcțiune a acestora, dar și remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanție.

Durata de execuție a lucrărilor și de punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de  luni, iar Perioada de Garanție este de 36 de luni.


Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că este mulțumită de ritmul în care se lucrează pe partea de Vest a municipiului, întrucât este prezentă des pe șantier, și așteaptă aceeași mobilizare din partea câștigătorilor licitației, fiind vorba despre aceeași asociere de firme:

„Este o zi foarte bună pentru Craiova. Deja se lucrează pe partea de Vest a municipiului, iar acum s-a semnat contractul pentru partea de Est, care cuprinde cartierele 1 Mai, Valea Roșie, Bariera Vâlcii, Aleile Șimnic, Plaiul Vulcănești, Drumul Muntenilor, practic, toate zonele care nu au canalizare. Mai sunt câteva străzi care nu au fost prinse în proiect pentru că nu erau în domeniul public în anul 2015, însă pe acestea Compania de Apă Oltenia va introduce canalizare cu forțe proprii, astfel ca, la finalul proiectului, întreg municipiul Craiova să beneficieze de canalizare”, a menționat Vasilescu.

La rândul său, directorul general al Companiei de Apă Oltenia, Alin Șuiu, a explicat faptul că întârzierea cu care s-au semnat contractele pentru municipiul Craiova a fost generată de lipsa unor firme puternice, care să poată derula și finaliza aceste lucrări, licitațiile fiind reluate:

„Vreau să vă asigur și eu că, la finalizarea lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului, toată Craiova va fi conformată la canalizare. Pe străzile care au ajuns în domeniul public după anul 2015 și nu au canalizare, investițiile se vor face din fonduri proprii ale Companiei de Apă Oltenia, astfel că nu va rămâne nici o zonă neacoperită. A durat ceva mai mult să semnăm cele două contracte pe Craiova pentru că am fost nevoiți să reluăm licitațiile. În prima fază au lipsit firmele puternice, care să aibă toate documentele și experiența necesară unor lucrări de asemenea anvergură. Acum sperăm ca, într-o lună, o lună și jumătate, după ce obțin toate autorizațiile, antreprenorii să demareze lucrările și pe partea de Vest. Ne-au dat asigurări că se va intra în forță, pe mai multe străzi, astfel încât să se finalizeze câte un cartier, pentru ca deranjul provocat cetățenilor să fie cât mai mic”, a previzat Șuiu.

Contractul de lucrări semnat astăzi în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020 – care are o valoare totală de peste 445 milioane euro -, nu este singurul ce vizează Craiova.

Alte două contracte sunt în derulare, respectiv cel care prevede montarea a peste 1.000 cămine de apometru complet echipate și peste 22.000 de apometre cu citire la distanță și la reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în zona de Est a municipiului Craiova.

Termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2023.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Ministerul Justiției susține înființarea camerelor de anchete pentru minori în toate unitățile de Parchet din țară

Publicat

în

Un grup de lucru constituit la nivelul Ministerului Justiţiei analizează cu prioritate practica instanţelor şi a Parchetelor în cauzele privind infracţiuni sexuale cu victime minore, una dintre soluţiile propuse fiind înfiinţarea camerelor de anchete pentru minori la nivelul fiecărei unităţi de Parchet.

Potrivit unui comunicat al ministerului, grupul de lucru privind victimele infracţiunilor şi-a început activitatea în luna februarie pe trei domenii principale: abuzuri sexuale asupra minorilor, violenţa domestică şi trafic de persoane. Grupul a adus la aceeaşi masă, în întâlniri periodice, reprezentanţii Poliţiei, Parchetelor, Direcţiilor de protecţie a copilului, ai Colegiului psihologilor şi ai mediului universitar, scrie Agerpres.


Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a solicitat grupului de lucru privind problematica victimelor infracţiunilor să analizeze cu celeritate Raportul Inspecţiei Judiciare privind “practica instanţelor de judecată şi a Parchetelor de pe lângă acestea în investigarea şi soluţionarea cauzelor privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore” şi să propună măsuri care să remedieze neajunsurile semnalate.

“Acest raport ar trebui să ofere un tablou de ansamblu asupra practicii judiciare şi a modului în care sunt soluţionate sesizările privind abuzurile sexuale asupra minorilor. Săptămâna aceasta a fost deblocat raportul şi avem de găsit rapid soluţii, fie la nivel legislativ, fie în ceea ce priveşte cooperarea între instituţiile care cercetează infracţiunile, acordă sau ar trebui să acorde asistenţă victimelor. Minorii abuzaţi trec deja printr-o traumă imensă şi trebuie ajutaţi, în niciun caz ignoraţi sau înfieraţi”, a declarat Stelian Ion.

Una dintre soluţiile susţinute de Ministerul Justiţiei este înfiinţarea camerelor de anchete pentru minori la nivelul fiecărei unităţi de Parchet.


O altă decizie deja adoptată la nivelul grupului de lucru este actualizarea HG 49/2011, care aprobă metodologia-cadru pentru intervenţia în echipă multidisciplinară în situaţii de violenţă asupra copilului şi de violenţă în familie.

De asemenea, în urma întâlnirilor de la Ministerul Justiţiei, grupul de lucru a identificat soluţii pentru implicarea asistenţilor comunitari în teritoriu pentru a colabora cu angajaţii Direcţiilor pentru protecţia copiilor, implicarea mediului academic în organizarea unor cursuri de formare pe componenta psihologică şi soluţii pentru o metodologie, la nivelul INML, privind recoltarea probelor serologice şi de ADN.

Grupul de lucru va acorda o atenţie deosebită practicii instanţelor în cauzele privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore şi, în măsura în care se va dovedi necesar, va propune inclusiv soluţii legislative pentru a se ajunge la o practică unitară.

CITEȘTE ȘI:  Ministrul Justiției, avertisment pentru clanurile de interlopi: „Trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Aplicație pentru a opri concursurile aranjate de la stat. Cum funcționează

Publicat

în

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a lansat o aplicație pentru extragerea aleatorie a subiectelor la concursurile organizate pentru ocuparea locurilor de muncă, varinată care, spun reprezentanții instituției, va opri practica aranjamentelor pentru o funcție în administrație.

De această aplicație s-au dovedit a fi interesate, momentan, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, al Energiei, al Sănătății și câteva prefecturi.

„Acesta este un moment al adevărului și vom vedea câte instituții ale statului o vor folosi. Momentan, și-au arătat interesul Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, al Sănătății, dar și câteva prefecturi din țară”, a declarat Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.


Aplicația va selecta, cu 30 de minute înaintea probei scrise, subiectele care vor fi date la concurs și astfel, vor fi împiedicate fraudele.

Mălureanu a mai spus că a pregătit și un proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca aplicația să devină obligatorie în instituțiile publice când se organizează un concurs pentru ocuparea unui loc de muncă vacant.

Aplicația a costat aproximativ 15.000 de lei.


CITEȘTE ȘI:  Noi fonduri europene prin programe transfrontaliere, atrase în Olt. Ce proiecte pregăteşte CJ

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Lac dintr-o comună din Gorj, acoperit cu pământ. Garda de Mediu a aplicat o primă amendă

Publicat

în

O societate care deține o carieră privată de cărbune din județul Gorj a fost amendată de Garda de Mediu, după ce s-a constatat faptul că încălca prevederile privind  gestionarea deșeurilor din industria extractivă. 

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat un prim control la o exploatare minieră privată care își desfășoară activitatea în localitățile Slivilești și Samarinești, după ce în spațiul public au apărut imagini cu deșeuri(pământ) aruncate într-un lac din Slivilești.

„Din primele cercetări efectuate s-a constatat încălcarea prevederilor legale din domeniul gestionării deșeurilor din industria extractivă (steril ) motiv pentru care societatea in cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 30 000 lei. Deoarece sunt necesare clarificări de la toate entitățile care au emis avize pentru desfășurarea acestei activități, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au decis prin măsuri interzicerea oricărei activități miniere care are legătură cu suprafața luciului de apă afectat”, informează Garda de Mediu Gorj.


Verificările vor continua.

CITEȘTE ȘI: VIDEO & FOTO | Terenuri agricole distruse de avariile CET II Craiova. Plantație de căpșuni bio afectată periodic începând cu anul 2016

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.