AcasăACTUALMinistrul Sănătății, videoconferințe cu managerii de spitale pentru valul patru al pandemiei

Ministrul Sănătății, videoconferințe cu managerii de spitale pentru valul patru al pandemiei

spot_img

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a cerut, în timpul unor videoconferințe pe care le-a avut, marți și miercuri, cu  directorii DSP și managerii spitalelor, în vederea pregătirilor pentru valul patru al pandemiei, să fie centralizat numărul de paturi pentru copii, inclusiv pentru ATI pediatrie și să fie întocmită o situație a medicilor de la ATI. 

- Publicitate -

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a organizat în marți și miercuri, alături de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene și cu managerii unităților sanitare implicate în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-CoV-2, în vederea pregătirii spitalelor pentru creșterea incidenței cazurilor de pacienți COVID-19, anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

„Temele abordate au vizat măsuri organizatorice cu scopul eficientizării capacității de răspuns a spitalelor față de creșterea incidenței cazurilor de pacienți cu COVID-19 spitalizați și pregătirea din timp a avizelor sanitare pentru aprobarea unui număr mai mare de paturi destinate pacienților COVID-19, corespunzător contextului epidemiologic. Având în vedere faptul că tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și populația tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, ministrul Sănătății a solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel județean care pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie”, transmite MS.


De asemenea, ministrul Sănătății a solicitat verificarea la nivelul unităților sanitare a existenței unui stoc adecvat de materiale și echipamente de protecție, precum și a faptului că aparatele de ventilație și sistemele de alimentare cu oxigen funcționează în parametri optimi și că nu vor exista dificultăți în aprovizionarea cu oxigen.

„Totodată, a fost solicitată realizarea unei evidențe a medicilor din specialitatea ATI, precum și a medicilor rezidenți (anii IV și V) care pot fi detașați către alte unități sanitare, în situația în care contextul epidemiologic va impune această măsură”, se mai arată în comunicatul de presă.

CITEȘTE ȘI: Medicii se vor putea pensiona în continuare la vârsta general valabilă


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri