AcasăACTUALMinistrul Mediului anunţă impozitarea mașinilor mai vechi de 15 ani

Ministrul Mediului anunţă impozitarea mașinilor mai vechi de 15 ani

spot_img

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, este de părere că, dacă cineva are o maşină de 20.000 de euro, veche de 15 ani, dar şi-ar permite una mai puţin poluantă, dar de altă clasă şi alt nivel, atunci soluţia este impozitarea şi descurajarea achiziţionării unor astfel de maşini.

- Publicitate -

Pe de altă parte, însă, dacă cineva cumpără o maşină veche pentru că nu îşi permite una nouă, atunci statul trebuie să îl ajute. Programul Rabla a înregistrat peste 42.000 de solicitări, a anunţat Tánczos Barna, scrie România Tv.

„Sunt peste 39.000 de înscrieri la Rabla Clasic din partea persoanelor fizice. Sunt peste 2.000 de înscrieri la Rabla Clasic din partea persoanelor juridice. Adunate, Rabla Clasic are rezervări de peste 42.000 de unităţi din aprilie până acum. În cele patru sau cinci luni, acest interes deosebit arată că bugetul actual trebuie suplimentat astfel încât la finalul anului să putem finanţa toate solicitările. Din Rabla Plus vin câteva mii de solicitări, în paralel cu tichetul pentru Rabla Plus se solicită şi sprijinul lui Rabla Clasic. Sunt aproape 50.000 de maşini rezervate folosind tichetul de 7.500 de lei din Rabla Clasic. Este nevoie de o majorare a bugetului, eu susţin o solicitare a AFM. În cazul în care această solicitare ajunge la minister o voi susţine”, a precizat ministrul Mediului.


În primele şase luni ale anului, în ţară au intrat peste 200.000 de maşini vechi.

Ministrul Mediului spune, însă, că importul de astfel de autovehicule va fi descurajat cât de curând.

„Susţin nevoia schimbării la nivel naţional pe această abordare, este nevoie de o schimbare susţinută şi impusă de Comisia Europeană în procesul de negociere a PNRR. Am început discuţiile cu Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Dezvoltării, sper să avem o concluzie în cel mai scurt timp posibil. Susţin că nu putem deveni depozitul de maşini vechi al Uniunii Europene şi, dacă acest lucru înseamnă modificare legislaţiei, voi susţine aceste modificări. Trebuie să abordăm problema în mod raţional, sunt foarte mulţi cetăţeni care nu aduc de bună voie maşini vechi şi nu umblă cu maşini mai vechi de 15 ani în România, sunt situaţii de ordin social, unde trebuie să avem o soluţie pentru acele persoane care încearcă să facă pasul de la o maşină de 15-20 de ani la una nouă”, a transmis ministrul.


CITEȘTE ȘI: Stații de încărcare pentru mașini electrice, amplasate în Craiova. Nouă locații au fost stabilite

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri