AcasăACTUALMinistrul Agriculturii cere tuturor consiliilor judeţene din ţară să ajute la organizarea...

Ministrul Agriculturii cere tuturor consiliilor judeţene din ţară să ajute la organizarea de pieţe volante pentru fermierii autohtoni

spot_img

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a solicitat preşedinţilor de consilii judeţene din toată ţară să ofere spaţiu fermierilor, în parcările instituţiilor, pentru organizarea de pieţe volante. Modelul este Piaţa Producătorilor Locali, organizată în toamna anului trecut, în fiecare weekend, în parcarea CJ Olt.

- Publicitate -

Totodată, ministrul a solicitat administratorilor pieţelor să le facă loc producătorilor autentici.

„Susțin consumul de produse românești și cred că este de datoria noastră a tuturor să ne asigurăm că producătorii, care muncesc de dimineața până seara în ferme, au condiții pentru valorificarea muncii lor.  Împreună cu reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România am identificat soluții pentru creșterea accesului producătorilor români în piețe. Am solicitat administratorilor piețelor să pună la dispoziția producătorilor agricoli autentici suficiente spații de vânzare astfel încât aceștia să își poată valorifica producția”, a transmis Adrian Chesnoiu.


El a adăguat că pieţe volante pot fi organizate şi de primării. Începând cu luna martie, o Piaţă Volantă va funcţiona şi în curtea ministerului Agriculturii.

„Implicit, consumatorii vor avea la dispoziție o gamă variată de produse agroalimentare de bună calitate la prețuri accesibile.  Am transmis o adresă către președinții Consiliilor Județene și către primarii municipiilor și orașelor, solicitând sprijin pentru identificarea unor spații în care pot fi organizate piețe volante, astfel încât fermierii să își poată valorifica produsele pe plan local. În București, din luna martie dăm startul piețelor volante de week-end, în curtea Ministerului Agriculturii,  după ce în perioada 25 februarie – 1 martie oferim spațiul organizării unui  târg de Mărțișor. Așa cum am promis, la fiecare sfârșit de săptămână, în curtea MADR se vor organiza piețe volante pentru producătorii români!”, a conchis Adrian Chesnoiu.

CITEŞTE ŞI: Chesnoiu, despre Cîţu: Când stai pe margine, e foarte uşor să dai lecţii


 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri