AcasăACTUALMinistrul Agriculturii: „Analizele făcute nu ne situează în zona de risc din...

Ministrul Agriculturii: „Analizele făcute nu ne situează în zona de risc din punct de vedere alimentar”

spot_img

Analizele făcute nu ne situează în zona de risc din punct de vedere alimentar, a spus joi Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, răspunzând unei întrebări referitoare la riscul unei crize alimentare în România.

- Publicitate -

„Atunci când Banca Mpndială sau foruruile internaționale evaluează situația o fac la nivel global și se referă la anumite state care, din păcate, nu-și pot asigura din producție internă sau se află pe continente unde circulația produselor agroalimentare este îngreunată și este afectată de impactul războiului din Ucraina. România nu este într-o astfel de situație, noi stăm bine la nivelul stocurilor interne până la noua recoltă, dacă ne referim la cereale, iar sistemuele de aprovizionare la nivelul UE funcționează fără perturbîări majore, deci lucrurile acestea nu se referă la țara noastră”, a declarat ministrul Agriculturii, la finalul ședinței de Guvern de joi, potrivit Mediafax.

Acesta spune că ploile din aprilie au ajutat culturile agricole.


„Avem analize permanente la Ministerul Agriculturii să vedem în ce stadiu suntem cu gradul de răsărire a culturilor de toamnă, și suntem bine, peste 98% din culturile însămânțate se află într-o stare de vegetație normală. Am început campania de însămânțări de primăvară și lucrurile se derulează bine, au venit acest ploi în aprilie, care au dat o vigoare aparte culturilor agricole”, a adăugat Adrian Chesnoiu.

„Analizele pe care le facem nu ne situează în zona de risc din punct de vedere alimentar”, a conchis acesta.

CITEȘTE ȘI: Decizie a Parlamentului European: Acelaşi încărcător pentru toate telefoanele mobile, tabletele sau alte echipamente


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri