AcasăACTUALMinistru Sănătății: ”Faptul că azi vorbim de personal neplătit, de lipsă de...

Ministru Sănătății: ”Faptul că azi vorbim de personal neplătit, de lipsă de bani se datorează doar iresponsabilității premierului Cîțu”

spot_img

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, l-a acuzat sâmbătă pe premierul Florin Cîțu că nu a deblocat finanțarea pentru personalul din centrele de vaccinare, pentru medicamentele din programele naționale (cancer, SIDA etc) și pentru dotarea centrelor de ambulanțe.

- Publicitate -

”Faptul că azi vorbim de personal neplătit, de lipsă de bani și lipsă de resurse pentru ambulanțe și medicamente se datorează doar iresponsabilității premierului Cîțu”, a spus Ioana Mihăilă într-o conferință de presă.

Mihăilă a spus că l-a informat pe premier încă din luna iunie despre epuizarea fondurilor și la fiecare ședință de guvern. Ea a mai spus că premierul a prioritizat alocările de bani către PNDL 3 în locul alocărilor către Sănătate, potrivit G4Media.


”Îmi pare rău că premierul introduce Sănătatea în lupta politică, sunt azi să clarific câteva lucruri care sper să nu mai fie folosite niciodată în retorica de campanie sau politică. Domnul prim-ministru ne spune acum cum că nu întelege cum s-a întamplat acest lucru deși știa încă din aprilie că banii alocați Ministerului Sănatatii nu sunt suficienți. Știa acest lucru pentru că i-am adus în atenție printr-o adresa oficiala de altfel, inregistrata la cabinetul primului ministru in data de 28 aprilie, la o săptămână după numirea mea în funcție. Prin aceasta adresa i-am spus atunci că nu sunt suficienți banii pentru: salarii, programe de sănătate, acțiuni prioritare, plata personalului din centre de vaccinare”, a spus Ioana Mihăilă.

”În ceea ce privește salariile personalului medical, i-am atras atentia ca pentru 2021 numarul personalului platit de MS a crescut prin suplimentarea acestuia în SAJuri, DSPuri, medici si asistenti din UPU, CPU (urgente), cabinetele de medicina legala din cadrul spitalelor etc ridicându-se la un număr aproximativ de 75.000 de persoane. În ceea ce privește programele de sanatate care includ vaccinurile pentru copii, TBC, HIV, a fost informat inca de atunci ca mai erau nevoie de 630.000.000 de lei pentru a se ajunge macar la nivelul lui 2020 pentru aceasta cheltuiala”, a mai adăugat Ministrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Primăria Slatina rezolvă criza locurilor din creşe. Proiect pentru construcţia unei creşe cu 110 locuri


- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri