AcasăACTUALMesaj disperat al unui medic șef ATI Covid: „Această variantă a virusului...

Mesaj disperat al unui medic șef ATI Covid: „Această variantă a virusului este mult mai agresivă. Pierdem oameni dragi, oameni tineri. Spitalele sunt sufocate”

Medicul şef al secţiei ATI-sector Covid din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Tatiana Grecu, trage un semnal de alarmă cu privire situația din unitățile sanitare, menționând și că noua variantă a coronavirusului este mult mai agresivă.

Găsirea unui loc la ATI a devenit o misiune imposibilă, iar această variantă a bolii COVID-19 este mult agresivă şi rezistentă la tratament, anunță medicul târgujian Tatiana Grecu.


„Realitatea acestor zile e una cumplită! Presiunea care se pune pe sistemul sanitar – mai ales pe ATI, UPU, e una de război. În fiecare zi cazurile sunt tot mai multe, primim telefoane de la toate spitalele, de la prieteni, rude , cunoștințele cunoscuților, colegi, mesaje de disperare, de rugăminți în căutarea unui loc oriunde în țară! Spitalele sunt sufocate, colegii noștri din toată țara și noi, suntem la limita suportabilitatii, pierdem oameni dragi, prieteni, rude, colegi, oameni tineri, suntem într-o continuă alertă și nu știm cât va mai dura această stare. Dincolo de neînțelegerea acestei situații de o mare parte a populației și chiar a unor jurnaliști, această variantă a virusului este mult mai agresivă, în 2-3 zile afectarea pulmonara ajunge la peste 70% _ 80% chiar și cu tratament la domiciliu sau în secțiile de boli infecțioase! Majoritatea celor cu forme severe care ajung în ATI răspund mult mai greu sau deloc, la tratamentele care se cunosc până în prezent”, spune medicul șef ATI Târgu Jiu.

Aceasta consideră că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, dar punctează că este singura șansă de prevenție și singurul mare ajutor în lupta cu virusul.

„Da, vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, dar rămâne singura șansă de prevenție și singurul scut în fața virusului. Nimeni nu poate ști cum va reacționa la contactul cu virusul. Imunitatea fiecăruia joacă un rol important! Dar cine si-o cunoaște? Iar când o aflăm poate fi prea târziu! Repet – nu am avut până în prezent nici un pacient vaccinat în secția ATI Tg Jiu, iar din discuțiile cu colegii din toată țara , cei vaccinati cu forme severe de boală, sunt cei cu boli incurabile sau comorbiditati care nu le-au permis producerea de anticorpi prin vaccin . Chiar dacă fac boala, cei vaccinati , fac o formă ușoară ca într-o banală răceală! Nu există nici o conspirație împotriva nimănui, nimeni nu vă vrea bolnavi sau morți ! Să ignorăm balbaielile politicului și să ne gândim că avem o singură viață pe care nu ne permitem să o jucăm la loterie. Rămâneți sănătoși pentru voi și pentru cei dragi”, este mesajul medicului Grecu.


CITEȘTE ȘI: Pacienți cu Covid, ventilați manual la spitalul din Craiova, după ce au sărit siguranțele

 

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri