AcasăACTUALMedicul Adrian Marinescu se opune vaccinării obligatorii anti-Covid. „S-ar putea obține efectul...

Medicul Adrian Marinescu se opune vaccinării obligatorii anti-Covid. „S-ar putea obține efectul invers”

spot_img

Medicul Adrian Marinescu a declarat, luni, că respinge ideea prin care vaccinarea anti-COVID ar putea deveni obligatorie pe motiv că prin aplicarea unei astfel de măsuri s-ar putea obţine “efectul invers”.

- Publicitate -

De asemenea, medicul infecționist de la Institutul Matei Balș a explicat că “probabil că jumătate din populaţia României s-a imunizat” împotriva noului coronavirus, fie prin vaccinare, fie pe cale naturală, scrie România Tv.

„Au mai fost situaţii când România stătea mai bine pentru o perioadă de timp. Lucrurile se pot şi schimba. Să nu mai vorbim de faptul că în continuare testarea e redusă. Dacă ai o testare redusă, nici nu găseşti multe infecţii (…) Asta e adevărat. Şi a fost cam în toată pandemia aşa”, a declarat dr. Adrian Marinescu, în direct la România TV.


Medicul infecţionist a explicat că cum se obţine imunizarea faţă de COVID-19.

„Partea de imunizare nu ţine doar de vaccin. Din fericire, ce vorbeam mai la început şi spuneam că cei care trec prin boală şi au imunitate de scurtă durată se pare că acolo e o discuţie legată de celule, nu numai de anticorpi. Ştiţi, e sportul naţional să ne măsurăm anticorpii şi facem o comparaţie cu ce are vecinul.

Partea celulară e importantă şi foarte probabil ţine mult mai mult imunitatea decât ne-am gândit noi la început. Aici ar putea fi următoarea logică, dacă vorbim de români. Probabil că jumătate din populaţia României s-a imunizat, că au fost cei mai puţini care s-au vaccinat, că au fost cei care au trecut prin boală cu acte. Spun cu acte, pentru că au fost testaţi, dar mai sunt şi cei care au trecut prin boală fără să ştie. Îi punem şi pe ei în calcul. Întotdeauna numărul era real mult mai mare”, a declarat dr. Adrian Marinescu.


CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, despre valul patru al pandemiei: „Ne putem întoarce la cele 1.500-1.600 de paturi de COVID”

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri