AcasăACTUALMedicii Spitalului Județean Craiova operează doar urgențele. A scăzut DIN NOU presiunea...

Medicii Spitalului Județean Craiova operează doar urgențele. A scăzut DIN NOU presiunea oxigenului, după ce Secția ATI este ocupată la maximum

Medicii din cadrul Spitalului Clinic Județean Craiova se confruntă din nou cu situația din primăvară, efectuând doar intervenții chirurgicale de urgență sau care nu pot fi amânate, după ce, din cauza numărului mare de pacienți Covid și non-Covid din ATI, presiunea oxigenului a scăzut. 

Potrivit directorului medical al unității sanitare, Cristiana Geormăneanu, în prezent, se intră în sălile de operație doar pentru situațiile de urgență și pentru cazurile pacienților a căror stare de sănătate nu permite temporizarea intervenției chirurgicale.


Secția ATI, atât sectorul Covid, cât și cel non-Covid, este plină.

Sunt 24 de paturi ATI Covid, dintre care 20 pentru adulți și patru pentru copii.

Toate paturile pentru adulți sunt ocupate, iar trei pacienți necesită oxigen cu flux înalt, după cum a spus Geormăneanu.


„Ne-am reîntors la situația din primăvară-început de vară. Avem, în sectorul Covid din cadrul ATI, 20 de paturi pentru adulți și patru pentru copii. La adulți, este plin. Toți sunt ventilați mecanic invanziv și non-invaziv, iar trei necesită oxigen cu flux înalt. Sectorul ATI non-Covid este și el plin. Din această cauză, a scăzut și presiunea oxigenului, iar din acest motiv s-a luat decizia reducerii numărului de intervenții chirurgicale. Se intră în sală pentru urgențe și pentru acele intervenții care nu pot fi amânate pentru că influențează negativ starea pacientului. Medicul decide care intervenții pot fi temporizate și care nu”, a declarat Geormăneanu.

Aceasta a mai spus că spitalul a depus un proiect, în decembrie anul trecut, pentru amenajarea unui sistem modular ATI Covid.

Investiția este cu fonduri europene și prevede 30 de locuri pentru pacienții infectați cu coronavirus care au nevoie de îngrijire în terapie intensivă.

CITEȘTE ȘI: Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 de metri în apropierea școlilor din judeţul Olt

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri