AcasăACTUALMedici și asistenți medicali, reținuți într-un dosar de vaccinare falsă

Medici și asistenți medicali, reținuți într-un dosar de vaccinare falsă

spot_img

Doi medici și cinci asistenți de la Centrul de vaccinare din orașul Bocșa, județul Caraş-Severin, au fost reținuți într-un dosar de vaccinare falsă.

- Publicitate -

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, este vorba despre doi medici de la Centrul de Vaccinare COVID-19 din orașul Bocșa și cinci asistenți medicali.

Aceștia sunt acuzați de comiterea infracţiunilor de luare de mită și fals informatic.


Totodată, în același dosar, alți doi asistenți sunt acuzați de săvârşirea infracţiunii de fals informatic.

Procurorii susțin că, în cursul campaniei de vaccinare COVID-19, cadrele medicale au simulat în mod repetat actul de vaccinare şi au implementat personal sau au determinat registratorii să introducă în sistemul informatic datele mai multor persoane, atestând în mod nereal că acestea au fost vaccinate.

Cetățenii interesați de obținerea Certificatului de vaccinare au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprise între 100-250 euro, pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-COVID-19, eliberându-le însă în schimb adeverință de vaccinare, document necesar eliberării certificatului verde.


Față de doi medici și cinci asistenți s-a luat decizia reținerii pentru 24 de ore, urmând ca marți aceștia să fie prezentanți instanței cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Trei mașini implicate într-un accident, la Craiova. Un tânăr a fost transportat la spital

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri