AcasăACTUALMedic de familie din Gorj, despre decizia testărilor Covid: „Eu nu cred...

Medic de familie din Gorj, despre decizia testărilor Covid: „Eu nu cred că medicii de familie vor face aceste testări. Nu riscă doar viața lor, ci și a pacienților”

Președintele Patronatului Medicilor de Familie Gorj, Mihai Moisescu, consideră că plata pe care o propune statul, de 50 de lei pe oră, în vederea testărilor Covid, este jignitoare pentru medicii de familie și că riscurile sunt prea mari atât pentru angajații cabinetului, cât și pentru ceilalți pacienți. 

Guvernul a aprobat, la finele anului trecut, o ordonanță de urgență care permite medicilor de familie să facă teste rapide antigen pentru depistarea infecţiei cu Covid.

Pentru prestarea acestui serviciu, doctorii vor primi de la stat suma de 50 de lei/persoană testată.


Președintele Patronatului Medicilor de Familie Gorj, Mihai Moisescu, consideră că această sumă este insuficientă și că, după ce se scad cheltuielile cu testul, dezinfectații și materialele de protecție, medicul rămâne cu aproximativ 10 lei.

Mai mult, spune Moisescu, cadrele medicale vor fi nevoite să lucreze după program, pentru a testa suspecții de COVID-19, pentru că nu pot fi aduși lângă ceilalți pacienți.

„Ne vin bătrâni în cabinet, pacienți cu afecțiuni cronice, tot felul de pacienți avem. Nu pot să risc ca dintre cei care vin la testare să stea în sala de așteptare, la comun, cu ceilalți pacienți. Nu ne putem permite să facem acest lucru. Suntem nevoiți să îi chemăm după program. De ce nu cheamă un medic de familie când se iau decizii? Eu așa consider. Eu nu cred că medicii de familie vor face aceste testări. Nu riscă doar viața lor, ci și a pacienților. Nu este firesc așa ceva”, a precizat medicul Moisescu.


CITEȘTE ȘI: Măștile FFP 2 ar putea deveni obligatorii în România

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri