AcasăACTUALMedic, critici dure despre noile condiții de închidere a școlilor: „Legalizezi selecția...

Medic, critici dure despre noile condiții de închidere a școlilor: „Legalizezi selecția naturală în COVID”

Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu critică, într-o postare pe Facebook, decizia de a lega închiderea unităților școlare de numărul de paturi ATI ocupate în spitalele din județ.

Acesta consideră că luarea acestei decizii nu este o soluție potrivită și că foarte multe persoane vor avea de suferit.

„Binomul spital-școală în eternă și fascinantă Românie sau cum să continui să legalizezi selecția naturală în COVID. Suntem deja obișnuiți cu schimbări de reguli în timpul jocului dar mărturisesc că greu mi-aș fi închipuit că prin scormonirea minții poți găși un asemenea criteriu pentru a menține școlile deschise (gradul de ocupare al paturilor de spital CU Covid 19). Criteriu care înlocuiește gradul de vaccinare al personalului din școli.


În școli, copiii tușesc pe rupte, unii se testează și află că au Covid alții tușesc în continuare fără să se testeze, …personalul didactic este/nu este vaccinat iar criteriul este…câți bolnavi de Covid sunt în spital. De certificat verde nu mai vorbește nimeni. Nu cred că acest criteriu a mai fost inventat în altă țară. Imaginația carpato-dunăreană în a eluda realitatea bate orice închipuire”, a precizat medicul Gabriel Tatu-Chițoiu.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au decis să modifice modul de organizare a cursurilor școlare în timpul valului Omicron al pandemiei, toate unitățile școlare dintr-un județ fiind închise dacă spitalele județene vor avea ocupat 75% din totalul paturile ATI COVID.

Situația va fi prezentată pe site-urile DSP și ale inspectoratelor școlare.


În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare.

CITEȘTE ȘI: A fost modificat protocolul de tratament pentru pacienții cu Covid

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri