Connect with us

ACTUAL

Managerul unui spital, în stare gravă, după ce s-a infectat cu noul virus

Publicat

în

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, Ana Rinder,  este internată în stare gravă în spital ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Se pare ca managerul a luat virusul chiar de la fiul sau, care s-a aflat in grupul celor 30 de tineri care s-au intors de urgenta de pe litoral, zilele trecute, deoarece in grupul lor se afla o fata confirmata pozitiv cu coronavirus. Este vorba despre controversatul caz al fetei ambulantierului de la Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) Vaslui, considerat cazul zero al focarului din grupul adolescentilor plecati la Costinesti, scrie Realitatea PLUS.

Cand a aflat despre cazul fetei confirmate pozitiv la infectia cu cornavirus, Ana Rinder s-a dus peronal la Costinesti pentru a-si aduce copilul acasa. Cei doi au stat in izolare cateva zile, dupa care a inceput sa se simta rau, si-a pierdut gustul si mirosul, iar in urma analizelor medicale s-a descoperit ca prezenta leziuni la plamani.


Până ieri, aceasta s-a simțit bine, în ciuda pierderii gustului și al mirosului, însă starea sa s-a deteriorat de la o oră la alta. A fost dusă cu ambulanța la spital, însă pentru ca starea sa de sanatate a continuat să se deterioreze, a fost transfera in curusul zilei de astazi la Institutul Matei Bals din Bucuresti.

Vaslui a urcat, astăzi, pe a doua poziție în topul județelor cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 113 cazuri confirmate.

Vă reamintm că, pe 5 august, s-a dat alerta pe litoral, și asta după ce într-un grup de 30 de tineri din Vaslui, plecați de la un majorat direct la plajă, în Costinești, s-a descoperit un caz pozitiv de COVID-19. De parcă asta nu ar fi tot, ulterior s-a dovedit că 10 dintre adolescenții din Vaslui  prezentau, de fapt, în momentul plecării la mare, semne de răceală, aceștia fiind confirmați pozitiv cu COVID-19 pe data de 6 august.


Cât privește cazul fetei ambulanțierului de la SAJ, povestea este și mai încurcată. Pe 31 iulie, aceasta a fost dusă chiar de către tatăl său la Unitatea Primiri Urgențe (UPUS) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui deoarece prezenta semne de răceală. A fost testată pentru COVID-19, apoi a plecat acasă. Nu a așteptat rezultatul testului și a plecat la mare cu prietenii cu care fusese anterior la un majorat.

Pe 3 august a venit rezultatul pozitiv al testului COVID-19 efectuat de aceasta. La aflarea veștii, ambulanțierul a solicitat ambulanța pentru a-și aduce fata acasă de pe litoral. A primit “ok”-ul și a promis medicului de la Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui cã la întoarcere va opri la spitalul din Bârlad, pentru a-și interna fata acolo pentru 48 de ore, conform procedurilor legale, lucru care nu s-a întâmplat însă.

Ministrul Sănătății însuși s-a deplasat, pe 9 august, într-o vizită inopinată la SAJ Vaslui pentru a se lămuri cum stau, de fapt, lucrurile în acest caz. Tot ce știm până în prezent este că o anchetă disciplinară este în plină derulare, iar reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Şofer din Craiova, prins cu o viteză de peste 200 km/oră, pe un drum din Olt

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Craiova, a rămas fără permis pentru trei luni şi s-a ales şi cu o amendă după ce, vineri după-amiază, a fost depistat de aparatul radar conducând o maşină, pe drumul naţional DN 65, în zona oraşului Scorniceşti din Olt, cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră.

Potrivit IPJ, şoferul a fost înregistrat de aparatul radar TRUCAM cu viteza de 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

„Astfel, la ora 15.23, în afara localității Scornicești, a fost depistat un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, fiind Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară”, transmite IPJ Olt.


Vineri, în doar două ore, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului de viteză, fiind reținute 12 permise de conducere, 9 pentru viteză (3 în afara localitătii) și 3 pentru depășire neregulamentară.

CITEŞTE ŞI: Ce a păţit un şofer din Slatina care a condus cu peste 100 de kilometri pe oră, pe o stradă din oraş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Dăneasa a murit înecat, în zona Barajului Drăgănești Olt

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Dăneasa, județul Olt, a murit înecat, vineri după-amiază, tragedia petrecându-se în zona Barajului Drăgănești Olt.  

Potrivit ISU Olt, bărbatul fusese scos din apă, de către aparținători, când pompierii au ajuns la fața locului, dar era în stare de inconștiență.

„La sosirea echipajelor, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din comuna Dăneasa, a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind începute imediat manevrele de resuscitare. Echipajele medicale au executat manevre de resuscitare aproximativ o oră, fără rezultat favorabil, pacientul fiind declarat decedat de medicul SAJ”, au precizat reprezentanții ISU Olt.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | TRAGEDIE în Gorj. Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, s-au înecat în Motru

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost desemnat constructorul pentru tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, vineri, că a fost desemnată și firma care se va ocupa de tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești, fiind vorba despre constructorul care lucrează deja pe loturile doi și trei. 

„Ziua de vineri aduce două vești bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3. Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

Acesta a anunțat că, din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, dar crede că lucrurile se vor derula mai rapid.

„Există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a mai spus Drulă.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

1 – construirea a 121,185 km de drum expres;

2 – crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

3 – îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

4 – reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

CITEȘTE ȘI: Termenul de finalizare a Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, amânat cu un an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.