AcasăACTUALMai multe companii, între care și CE Oltenia, anunță concedieri în masă

Mai multe companii, între care și CE Oltenia, anunță concedieri în masă

spot_img

Un val de concedieri va lovi România! Mii de oameni vor rămâne fără slujbe, atât din companiile de stat, cât şi din cele private. În prima linie sunt angajaţii Complexului Energetic Oltenia şi cei de la Tarom.

- Publicitate -

Ministrul Economiei anunță o criză de materii prime care ar putea trimite în șomaj sau chiar ar putea lăsa angajații din firmele private fără locuri de muncă, scrie Antena 3.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat că în această săptămână discută cu Comisia Europeană planul de restructurare al TAROM şi că de acolo ar trebui să plece cam 300 de angajaţi până la finalul acestui an.


Plecări sunt şi vor fi şi de la Complexul Energetic Oltenia. Este cel mai mare producător de energie pe cărbune din România şi are un plan de restructurare aprobat deja.

Planul mai prevede educerea personalului, de la aproape 11.000 de salariaţi câţi mai sunt în prezent, la 4.600 la sfârşitul anului 2026. 2 mii de angajaţi ar putea fi concediaţi până la finalul acestui an, potrivit planului.

La Romsilva, deja au fost puşi pe liber aproximativ 400 de angajaţi.

Probleme ar putea şi în mediul privat, se aşteaptă experţii.


Ministrul Economiei anunţă o criză prelungită a materiilor prime. Sunt deja probleme în construcţii unde parte dintre acestea nu se mai găsesc.

CITEȘTE ȘI: S-a semnat contractul pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Craiova. Care sunt investițiile prinse în marele proiect cu finanțare europeană

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri